O refugiată din Ucraina a pierdut sarcina la maternitatea din Galați

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina a adus în România aproape 90.000 de refugiați și poveștile lor triste. Două tinere însărcinate, refugiate din Ucraina, de 17 şi 23 de ani, au avut nevoie de îngriiri medicale la Maternitatea „Bună Vestire“ din Galaţi. Din păcate, una dintre ele a pierdut sarcina. 

Foto: Unsplah.com
Foto: Unsplah.com

Stresul, oboseala, frigul și drama pe care o trăiesc din cauza războiului le-a afectat pe două tinere din Ucraina, refugiate în România. O fată de 23 si o alta de 17 ani au ajuns la Maternitatea Bună Vestire din Galați, pentru îngrijiri medicale. Din păcate, tânăra de 17 ani a pierdut sarcina în urma unui avort spontan, scrie Adevarul.ro. A primit îngrijirile medicale necesare şi se află în prezent sub supraveghere medicală.

Tânăra de 23 de ani a avut nevoie de ajutorul medicilor, pentru că i se declanşaseră contracţiile, cel mai probabil tot din cauza oboselii cronice şi a fricii. Starea ei este stabilă și s-a putut întoarce în cămunul în care este cazată. â

O femeie cu cancer de sân, venită de peste graniţă, a efectuat o şedinţă de chimioterapie la spitalul din Suceava

Un alt caz emoționant s-a semnalat la Spitalul din Suceava. O femeie din Ucraina, cu cancer la sân, a făcut marţi o şedinţă de chimioterapie la Spitalul Judeţean Suceava, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie.

Potrivit medicilor suceveni, citați de News.ro, în cursul zilei de miercuri, alţi doi pacienţi cu afecţiuni oncologice din Ucraina vor ajunge la spitalul sucevean pentru şedinţe de chimioterapie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, medicul Dan Teodorescu, începând din 24 februarie şi până marţi au fost consultaţi 35 de refugiaţi din Ucraina. Dintre aceştia, 16 sunt copii cu vârste între o lună şi 16 ani.

De joi, 24 februarie, ziua când Rusia a început atacul asupra Ucrainei, în România au intrat aproximativ 89.000 de refugiați ucraineni şi au ieşit 50.000, potrivit datelor comunicate marți, 1 martie, de Poliția de Frontieră.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net