Orașul unde ești împușcat pe loc dacă strigi „Allahu Akbar”

24 august 2017
article img
În acest oraș, ești împușcat pe loc dacă strigi chiar și în glumă "Allahu Akbar"Foto: Getty

Pe măsură ce amenințarea teroristă continuă să bântuie Europa, autoritățile sunt nevoite să apeleze la metode tot mai drastice pentru întărirea securității cetățenilor. Poliția din Veneția a primit un ordin clar din partea primarului în caz de urgență.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat ordinul în cadrul unui discurs public, iar directiva le indică polițiștilor să împuște pe oricine strigă „Allahu Akbar” ("Dumnezeu e măreț", strigătul de luptă vechi de secole al musulmanilor, devenit ulterior simbol al islamiștilor teroriști sinucigași), informează Metro.co.uk.

„Oricine va striga «Allahu Akbar» în Piața St. Mark, să se aștepte să fie împușcat pe loc de lunetiști. Trebuie să ne întărim securitatea când vine vorba de terorism. Am arestat deja patru teroriști în urmă cu câteva luni pentru că au vrut să arunce în aer podul Rialto. Ei spun că vor să-l întâlnească pe Allah, așadar, îi vom trimite direct la El, fără să-i aruncăm de pe pod, doar îi vom împușca”, a declarat primarul Veneției, care a fost aplaudat de publicul prezent.

article img

În luna martie a acestui an, trei kosoveni și un minor au fost arestați după ce au fost depistați că plănuiau să arunce în aer podul Rialto, un simbol cultural al orașului italian. În mod paradoxal, chiar copilul este cel mai radicalizat dintre teroriștii capturați și toți salută sângeroasele atentate care au avut loc la Londra.