Povestea românului care a ajuns în topul celor mai bine vânduți scriitori din Spania. Cărțile cu care a dat lovitura Mihai Gane

Ultima actualizare:

Un tânăr român din comuna argeşeană Lereşti a devenit al doilea cel mai bine vândut poet din Spania, după marele Federico Garcia Lorca. Mihai Gane, cunoscut ca Miguel, așa cum îi spun spaniolii, în vârstă de 31 de ani, a publicat până acum patru volume de poezii, vândute în peste 200.000 de exemplare în toată lumea.

Mihai Gane a cucerit Spania cu poeziile sale / foto: Instagram
Mihai Gane a cucerit Spania cu poeziile sale / foto: Instagram

Originar din comuna argeşeană Lereşti şi stabilit în Spania cu familia de când avea nouă ani, Mihai Gane, acum în vârstă de 31 de ani, locuiește în Madrid și se mândrește cu faptul că este român.

Nu, nu mi-a fost rușine niciodată să spun că sunt român. Trăiesc într-o societate deschisă, Madrid, unde fiecare este binevenit, indiferent de origini. Românii se simt cumva ‘îmbrățișați’ și reprezentați atunci când îmi citesc poeziile”, a spus Miguel, cum este cunoscut în Spania, pentru ziare.com.

Scriitorul român are mare succes în Spania și în America Latină

Tânărul a publicat până acum patru volume de poezii, vândute în peste 200.000 de exemplare în toată lumea. În 2017, a fost nominalizat la Premiul Naţional de Poezie din Spania, fiind la un pas de a primi premiul pentru cea mai bună carte de poezie a anului. A fost publicat şi în ţări din America Latină şi America de Sud. În martie 2022, Mihai Gane a avut cel mai vizualizat recital de poezie în direct emis vreodată pe TikTok.

Unul dintre volumele sale de poezii, ce are titlul „Puedes hacerme lo que quieras” („Poți să-mi faci ce vrei” n.r), a fost pus pe locul doi în topul celor mai bune cărți de poezie. În fața românului a reușit să se claseze poetul Federico Garcia Lorca.

Cu toate că are mare succes în Spania și în America Latină, nu este așa cunoscut în România. În 2018, când țara noastră a fost invitată la un festival literar, Institutul Cultural Român nu l-a luat în seamă, deşi avea o uriaşă popularitate în Spania.

Mihai Gane nu are de gând să se oprească aici. Tânărul de 31 de ani își dedică tot timpul pasiunii sale pentru scris și, în fiecare poezie pe care o așterne pe foaie, lasă o parte din sufletul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net