Programul de imunizare din Israel, rezultate bune. Mai puţin de 0,1% dintre vârstnicii vaccinaţi au contractat virusul

injection 5722329 1920 1 jpeg
Foto Pixabay.com

Programul de imunizare anti-Covid derulat în Israel, ţara cu cea mai mare rată de vaccinare, prezintă rezultate promiţătoare, potrivit cifrelor anunţate luni de Ministerul Sănătăţii.

C├ót prive┼čte oamenii cu v├órste de peste 60 de ani, 531 dintr-un total de aproximativ 750.000 vaccina┼úi complet au fost testa┼úi pozitiv, ceea ce reprezint─â 0,07%.

Mai pu┼úini de at├ót - 38 - au prezentat simptome de boal─â, fiind spitaliza┼úi cu simptomatologie moderat─â, grav─â ┼či critic─â.

Sc─âderea este pus─â pe seama vaccin─ârii ┼či nu pe seama m─âsurilor restrictive adoptate ├«n ┼úar─â. 

Ministerul israelian al S─ân─ât─â┼úii a analizat dosarele medicale ├«n cazul a aproximativ 1 milion de oameni, dintre care 743.845 au v├órste de peste 60 de ani, la cel pu┼úin ┼čapte zile dup─â ce au primit a doua doz─â de vaccin.

Au fost înregistrate trei decese în rândul celor cu vârste de peste 60 de ani vaccinaţi. Este posibil ca persoanele să fi contractat coronavirusul înainte ca imunitatea să se formeze.

├Änainte ca vaccinul s─â ├«┼či fac─â efectul, au fost ├«nregistrate peste 7.000 de infec┼úii, cu mai pu┼úin de 700 de cazuri moderate ┼či critice ┼či 307 decese.

Datele ministerului sugereaz─â c─â infec┼úia ┼či declan┼čarea bolii au sc─âzut semnificativ ├«ncep├ónd cu 14 zile de la administrarea primei doze de vaccin.

Israelul, ţară cu aproximativ 9 milioane de locuitori, a livrat cinci milioane de doze de vaccin, iar circa 1 milion de oameni au primit două doze, potrivit news.ro.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
image png
marian godina sotie georgiana 8 jpg
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg