Rețeta din România de care americanii s-au îndrăgostit. Preparatul a ajuns în meniul unui restaurant de top datorită unui student
Este o rețetă pe care cei mai mulți români și-o vor aminti din copilărie. Iar recent, ea a ajuns o adevărată vedetă și dincolo de ocean, în Statele Unite. Acest preparat delicios pe bază de cartofi i-a cucerit pe americani după ce a fost popularizat de un student român.

Tudor Ungureanu, un student român în vârstă de numai 20 de ani, își petrece vara în statul american Idaho, unde lucrează într-un complex care acum a adăugat în meniu această rețetă românească tradițională. Alături de alte produse populare în Statele Unite, ea a fost adăugată pe lista garniturilor, fiind tot mai îndrăgită și de americani.
„Le-a gătit colegilor din bucătăria localului o mâncărică de cartofi după rețeta de acasă”, a spus tânărul student, potrivit PRO TV. Această rețetă simplă, îndrăgită de-a lungul României, a ajuns rapid în meniul localului.
Un preparat românesc cucerește Statele Unite
„Rețeta bunicii mele: o ceapă călită, cu puțin ardei, am pus și o roșie, cu pastă de tomate, apoi cartofii. Șeful meu bucătar a fost așa de bucuros și i-a plăcut așa de mult la gust încât a zis hai să o băgăm în meniu”, a mai spus studentul român.
În ziua de astăzi, mâncarea de cartofi nu se mai găsește în prea multe meniuri din România. Însă, restaurantul din Statele Unite vinde o porție generoasă cu numai 15 lei.
Și alte rețete românești devin populare peste ocean
Iar această rețetă delicioasă nu este singura din țara noastră de care americanii s-au îndrăgostit. Tot prin intermediul studenților români plecați la muncă în Statele Unite, sarmalele au ajuns să fie apreciate dincolo de ocean.
„Era o persoană care a fost foarte impresionată de sarmalele noastre şi a creat o seară românească la un local foarte important din Ocean City unde găteau efectiv oale mari de sarmale pentru toată lumea”, a explicat Ana Maria Boca, Reprezentant Agenţie Work and Travel, conform sursei citate.
Bucătăria românească este tot mai apreciată dincolo de hotare, iar turiștii străini care ajung aici se îndrăgostesc de preparatele tradiționale din țara noastră. Iar preparatele precum sarmalele deja sunt faimoase în întreaga lume.



































