Rom├ónii care c─âl─âtoresc ├«n Spania, obliga╚Ťi s─â prezinte un test negativ pentru Covid-19

image
Spania a introdus Rom├ónia pe lista ╚Ť─ârilor ai c─âror cet─â╚Ťeni trebuie s─â prezinte la grani╚Ť─â rezultatul negativ al unui test de Covid-19foto: Shutterstock

Românii care călătoresc în Spania sunt obligaţi de luni să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie făcut cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză.

ÔÇŁ├Äncep├ónd cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care c─âl─âtoresc ├«n Spania, pe cale aerian─â sau maritim─â, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie s─â prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infec┼úia cu virusul SARS-CoV-2, care s─â fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intr─ârii pe teritoriul spaniol. Potrivit listei ├«n vigoare la acest moment, Rom├ónia se reg─âse┼čte printre statele care vor fi vizate de m─âsura privind obligativitatea prezent─ârii unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infec┼úia cu virusul SARS-CoV-2ÔÇŁ, potrivit MAE, citat de News.ro.

Românii trebuie să completeze și un formular privind starea de sănătate

De asemenea, toate persoanele care c─âl─âtoresc spre Regatul Spaniei, pe cale aerian─â sau maritim─â, trebuie s─â completeze, anterior efectu─ârii c─âl─âtoriei, un formular privind starea de s─ân─âtate prin intermediul aplica┼úiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. ├Än cazul ├«n care pasagerul este minor sau o persoan─â dependent─â, formularul poate fi completat de c─âtre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informa┼úiilor furnizate. Ulterior complet─ârii formularului, se va genera un cod unic QR de s─ân─âtate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport h├órtie) la controlul de s─ân─âtate efectuat ├«n aeroportul/portul de destina┼úie. Dac─â formularul va fi semnat din aplica┼úie, acesta va ap─ârea ├«n sec┼úiunea ÔÇ×C─âl─âtoria meaÔÇŁ, iar utilizatorul va recep┼úiona ┼či un e-mail care poate fi imprimat. Av├ónd ├«n vedere noile condi┼úii, formularul va include o rubric─â suplimentar─â privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea ├«n Regatul Spaniei, autorit─â┼úile spaniole pot solicita c─âl─âtorilor dovada ├«n original a testului PCR (├«n format digital sau pe h├órtie), document care trebuie s─â fie redactat ├«n limba spaniol─â sau englez─â, s─â cuprind─â numele ┼či prenumele c─âl─âtorului, datele documentului de identitate na┼úional sau al pa┼čaportului cu care se va legitima, data realiz─ârii testului, datele unit─â┼úii medicale care a realizat testul ┼či rezultatul negativ al testului.

Citește și:

Lista ╚Ť─ârilor care ne-au impus restric╚Ťii de c─âl─âtorie. Unde ├«╚Ťi trebuie test Covid ╚Öi unde se impune carantina

Ce măsuri a impus Spania în lupta cu pandemia de Covid-19

Guvernul central spaniol a decretat, ├«ncep├ónd cu 26 octombrie 2020, starea de urgen┼ú─â pe ├«ntreg teritoriul Spaniei. Printre m─âsurile impuse de starea de urgen┼ú─â se reg─âsesc urm─âtoarele:  

  • Restric┼úionarea circula┼úiei ├«n intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decal─ârii sau prelungirii acestui program cu o or─â, decizie care r─âm├óne la latitudinea fiec─ârei comunit─â┼úi autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la m─âsura privind limitarea circula┼úiei pe fondul evolu┼úiei epidemiologice favorabile din aceast─â regiune (inciden┼ú─â de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe ├«ntreg teritoriul Spaniei se limiteaz─â la un num─âr de maxim 6 persoane.
  • Comunit─â┼úile autonome pot decide ├«nchiderea perimetral─â a regiunii sau a municipiilor, precum ┼či limitarea intr─ârilor ┼či a ie┼čirilor ├«n fiecare regiune.
5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
image png
alina ilan laufer jpeg
plaje largite mamaia jpeg
Vladimir Putin FOTO AFP
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP
plaje largite mamaia jpeg
6 front masini electrice poza mare jpg