Românii care vor putea călători oriunde în lume. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Ultima actualizare:

Veste bună pentru cei peste un milion de români din Spania! În curând aceștia vor putea obține cetățenia spaniolă, fără a mai fi nevoiți să renunțe la cea română, așa cum o cere în prezent legislația statului iberic, informează Pro TV.

Românii care vor putea călători oriunde în lume
Românii care vor putea călători oriunde în lume

Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie

Conform estimărilor, în Spania trăiesc în prezent peste un milion de români. Mulți dintre aceștia ar fi dorit să obțină cetățenia spaniolă, însă nu au vrut să renunțe la cea română, așa după cum îi obligă acum legislația din Spania.

În curând, însă, între România și Spania va fi semnat un acord ce le va permite românilor să dobândească cetățenia spaniolă, dar să rămână și români cu acte-n regulă.

Textul acordului între cele două țări este finalizat și agreat, informează ProTV, citând surse din Guvern. Documentul ar urma să fie parafat cu ocazia vizitei premierului spaniol Pedro Sanchez în țara noastră, în primele luni din acest an. 

„Vă pot confirma doar că ne aflăm într-o fază avansată a negocierilor”, a declarat ambasadorul României în regatul Spaniei, George Gabriel Bologan, pentru ziarulromânesc.es. „Partenerii spanioli au înțeles importanța temei pentru comunitate și au manifestat deschidere. Anunțul că se va ajunge la un acord a fost făcut cu ocazia primului summit guvernamental dintre România si Spania de la Castellon în 2022″, a  mai spus Bologan.

După Franța și Portugalia, România ar fi a treia țară cu care Spania are un astfel de acord de dublă cetățenie.

Citește mai departe pe canal33.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net