UPDATE: Imagini de la atentatul din Hamburg. Bilanț: Opt oameni uciși și 25 de răniți

Ultima actualizare:

Autoritățile germane au anunțat că opt persoane au fost ucise, iar cel puțin 25 de persoane au suferit răni după ce un bărbat a deschis focul într-o biserică a Martorilor lui Iehova, în cartierul Gross Borstel, din orașul Hamburg, situat în nordul Germaniei. Poliția ia în calcul ca bărbatul agresor să fi murit și el în atentat, scrie The Guardian.

Un martor a filmat momentul în care oamenii sunt împușcați. Foto: Captură video
Un martor a filmat momentul în care oamenii sunt împușcați. Foto: Captură video

Mai multe străzi au fost închise, iar localnicii din zonă au fost avertizați printr-un mesaj text să evite zona. Oamenilor li s-a spus să stea în casă și să-și folosească telefoanele doar „în situații de urgență extremă”, pentru a nu supraîncărca rețeaua.

„Conform constatărilor inițiale, s-au tras împușcături într-o biserică de pe Deelbögestrasse din districtul GrossBorstel”, a spus poliția. „Mai multe persoane au fost grav rănite, unele mortal. Suntem la fața locului cu un contingent mare de ofițeri”, a declarat șeful poliției din Humburg, potrivit presei locale citată de The Guardian și Reuters.

Oamenii din zonă au auzit focurile de armă, iar o femeie care locuiește în apropierea bisericii a filmat cu telefonul momentul atentatului. Pe imagini se observă agitația, se aud țipete, iar la un moment dat un bărbat cade secerat. Imaginile au fost postate pe Twitter.

„Nu avem indicii că un făptaș ar fi fugit”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției la scurt timp după atac, care a început în jurul orei 21, joi seara. Ulterior, poliția a spus că a găsit o „persoană decedată... despre care credem că ar putea fi un făptuitor”, dar investigațiile sunt în desfășurare.

Ziarul Bild a raportat că șapte persoane au murit și alte 25 au fost rănite, dintre care opt au fost rănite grav. Nu este clar dacă atacatorul a fost inclus în bilanțul morților.

Mai mulți martori care au privit pe geam scenele de groază și au declarat anchetatorilor că au fost patru reprize de împușcături la intervale scurte de timp, iar un bărbat a fost văzut fugind.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net