Sarah Obama, bunica fostului președinte Barack Obama, a murit. Era o vedetă în Kenya

Ultima actualizare:

    Sarah Obama a murit la vârsta de 99 de anifoto: Getty Images
Sarah Obama a murit la vârsta de 99 de anifoto: Getty Images

Sarah Obama, bunica din Kenya a lui Barack Obama, a murit luni, 29 martie, într-un spital din Kenya. Sarah era cea de-a treia soție a bunicului fostului președinte american, însă Obama o privea ca pe adevărata lui bunică.

Sarah Obama, cea despre care fostul președinte american Barack Obama spunea că este bunica lui, a murit luni dimineață, la vârsta de 99 de ani, într-un spital din Kisumu, în vestul Kenyei. Știrea a fost confirmată de fiica acesteia, Marsat Onyango, pentru AFP, transmite Madame Le Figaro.

Sarah Obama, o vedetă națională

Născută în 1922, pe malul lacului Victoria, cea care era supranumită ”Mama Sarah” a fost cea de-a treia soție a lui Hussein Onyango Obama, bunicul pe linie paternă a fostului președinte american. Acesta din urmă, fost luptător în armata britanică din Birmania, a murit în 1975.

Chiar dacă nu are nicio legătură de sânge cu Sarah, Barack Obama a declarat în numeroase rânduri că o privea ca pe bunica lui și o vizita ori de câte ori avea ocazia.

În Kenya, ”Mama Sarah” a devenit vedetă națională în 2006, după o vizită a nepotului ei prin alianță, atunci senator de Illinois. După alegerea lui Barack Obama în funcșia de președinte al SUA, locuința modestă a Mamei Sarah, din satul Kogelo, situat la aproximativ 500 km NV de Nairobi, în apropierea frontierei cu Uganda, a devenit o adevărată atracție turistică, protejată cu garduri de sârmă ghimpată.

În 2009, guvernul kennyan a decretat oficial Kogelo patrimoniu național protejat. În timpul vizitei sale oficiale în Kenya, în 2015, Barack Obama și-a întâlnit rudele în capitala Nairobi, iar în 2018, după ce mandatul său la Casa Albă a luat sfârșit, Obama și-a vizitat bunic la Kogelo.

Citește și:

VIDEO Barack Obama, în ritm de dans alături de bunica sa şi sora sa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net