Scandal uriaș. O fană a murit la concertul lui Taylor Swift. S-a interzis accesul cu apă, deși în Brazilia sunt 60 de grade

Ultima actualizare:

Scandal uriaș în Brazilia unde Taylor Swift are programate mai multe concerte. O tânără a murit, în timpul spectacolului de vineri, unde au participat 60.000 de fani. Brazilia trece printr-o perioadă cu temperaturi extreme și în ciuda acestui fapt, organizatorii concertului au interzis accesul cu apă. Filmulețe din timpul concertului îi arată pe spectatori strigând într-un singur glas: „Apă!”. Taylor Swift a amânat concertul pe care trebuia să îl susțină sâmbătă la Rio de Janeiro. Cântăreaţa americană s-a declarat devastată de moartea fetei, transmite AFP, citată de Agerpres. Sâmbătă, în Brazilia, temperatura resimțită a fost de aproximativ 60 de grade Celsius. 

image

60 de grade, temperatura resimțită în Brazilia

Sâmbătă, vedeta a postat un mesaj pe Instagram pentru a deplânge moartea tinerei de 23 de ani, în timpul concertului său de vineri. Organizatorii sunt aspru criticaţi pentru că au interzis accesul spectatorilor cu sticle de apă, în pofida căldurii extreme.

„Siguranţa şi starea fanilor mei, a altor artişti şi a tehnicienilor trebuie să primeze întotdeauna", a explicat într-o a doua postare artista în care a anunțat că amână pentru luni concertul pe care trebuia să îl susțină sâmbătă.

Brazilia se confruntă cu temperaturi extreme în această perioadă, iar sâmbătă, temperatura resimţită s-a situat în jurul valorii de 60 de grade Celsius.

Sâmbătă, înaintea anunţului referitor la amânarea concertului, fanii care stăteau deja la coadă pentru a intra pe stadion se protejau de soare cu umbrele, în timp ce pompierii aruncau apă peste mulţime, conform unui jurnalist AFP

Fără apă la un concert cu 60.000 de spectatori

Imaginile video postate pe reţelele sociale arată cum vedeta a încercat să îşi ajute fanii însetaţi, trimiţând asistenţi să împartă apă şi chiar aruncând sticle în public.

Cu inima frântă spun că am pierdut o fană, mai devreme în această seară", a scris Taylor Swift pe contul său de Instagram.

„Nici nu pot să vă spun cât sunt de devastată. Mă simt copleşită de durere chiar şi când încerc să vorbesc despre asta. Resimt profund această pierdere, iar inima mea frântă este alături de familia şi prietenii ei", a adăugat Taylor Swift.

Autorităţile sanitare de la Rio au anunţat că Ana Benevides a murit vineri seară după ce a suferit un stop cardiorespirator pe stadionul Nilton Santos, în timpul concertului la care au participat 60.000 de spectatori, primul dintr-o serie de şase spectacole pe care vedeta le are programate în Brazilia.

Eforturile pentru resuscitarea tinerei au eşuat, în acest caz fiind deschisă o anchetă, au indicat autorităţile, adăugând că "deocamdată, cauzele morţii nu pot fi stabilite".

Ministerul de Justiție: Este inacceptabil

Ministrul brazilian al Justiţiei a solicitat sâmbătă tuturor organizatorilor de evenimente să asigure accesul vizitatorilor la apă potabilă.

Este inacceptabil ca oamenii să sufere, să leşine şi chiar să moară pentru că nu au acces la apă", a declarat ministrul Justiţiei, Flavio Dino, care a ţinut să precizeze că nu a fost deocamdată stabilită oficial cauza decesului.

Time For Fun, producătorul evenimentului, a precizat într-un comunicat că tânăra a fost "asistată rapid", adăugând că echipa medicală "a ales să o transfere la spitalul Salgado Filho după aproximativ o oră de îngrijiri de urgenţă".

Căldură extremă în Brazilia

O mare parte din regiunile situate în centrul şi sud-estul Braziliei sunt afectate de câteva zile de temperaturi înăbuşitoare, departe de valorile normale pentru primăvara australă. Temperatura resimţită a urcat vineri, la Rio de Janeiro, la 59,3 grade Celsius, un record de la debutul înregistrărilor acestor date, în 2014, potrivit sistemului Alerta Rio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net