Scandalurile care au zguduit Casa Regală Britanică. 2019, cel mai urât an pentru Regină!

Ultima actualizare:
Prințul Philip a provocat un accident de mașină la începutul acestui an
Prințul Philip a provocat un accident de mașină la începutul acestui an

Majestatea Sa vorbea în urmă cu ani buni, în cadrul unui discurs din 1992, despre ideea de „an oribil”, iar acum se pare că și 2019 a reușit să îmbrace această valență, având în vedere problemele majore care au atentat la bunăstarea, echilibrul și credibilitatea familiei regale britanice. Iată principalele situații problematice care s-au abătut asupra Casei Regale Britanice în acest an!

De la căderea în dizgrație a Prințului Andrew, în urma scandalului sexual în care a fost implicat în urma prieteniei sale cu miliardarul Jeffrey Epstein, până la documentarul ce îi are drept protagoniști pe Prințul Harry și Meghan Markle, care se pare că au cam „dat din casă” mai mult decât familia lor ar fi îngăduit, se pare că venirea lui 2020 este ca o gură de aer proaspăt pentru Regina Elisabeta a II-a, care speră ca noul an să nu mai vină, bineînțeles, cu alte probleme. 

Experții regali susțin că în 2019 s-a văzut că, pentru prima oară de generații bune, Suverana a dus lipsa unui sfătuitor înțelept, care să o ajute să iasă din aceste impasuri, iar prețul pe care îl pot plăti membrii familiei sale poate fi unul extrem neplăcut. 

Deși în 1992 au avut loc separarea lui Andrew de Sarah Ferguson, divorțul Prințesei Anne, apariția unui documentar care arăta dezastrul din mariajul lui Charles cu Prințesa Diana și un incendiu la Castelul Windsor, se pare că 2019 bate acel „an oribil” la capitolul „întâmplări nefericite”.

Meghan Markle şi prinţul Harry s-au aflat timp de zece zile pe teritoriul Africii de Sud
Meghan Markle şi prinţul Harry s-au aflat timp de zece zile pe teritoriul Africii de Sud

1. Prințul Andrew și scandalul sexual 

Criticii britanici susțin că cel puțin una dintre problemele cu care Casa Regală Britanică s-a confruntat în acest an ar putea pune chiar în pericol monarhia britanică în sine, dacă scandalul sexual în care Prințul Andrew este implicat nu ajunge rapid la un deznodământ. Acesta a fost acuzat încă din 2015 de întreținerea de relații sexuale cu o minoră în vârstă de 17 ani, iar Regina s-a gândit că un interviu pentru BBC în care Prințul să aibă ocazia să îți spele imaginea ar fi binevenit. 

Totuși, interviul s-a dovedit a fi un dezastru, cu Prințul Andrew care părea extrem de formal și de „împietrit” în fața unor întrebări clare, oferind drept răspunsuri doar negări și variații de explicații drept metodă de divagare. Urmăritorii l-au acuzat de „lipsă de empatie” și de „oferirea de răspunsuri puerile și deloc clare și la obiect”, din punctul său de vedere, singura sa greșeală în întreg scandalul ar fi că el este o fire mult prea „plină de onoare” ca să fi renunțat imediat la legăturile cu Epstein. După ce interviul a apărut în presă, Regina, la presiunile lui Charles, a decis că cel mai bine ar fi ca fiul el să dispară o perioadă din viața publică

Prințul Andrew a oferit un interviu pentru BBC în care vorbește despre acuzațiile de viol și despre relația lui de prietenie cu Jefrrey Epstein, care fusese condamnat pentru multiple agresiuni sexuale, chiar și cu minori
Prințul Andrew a oferit un interviu pentru BBC în care vorbește despre acuzațiile de viol și despre relația lui de prietenie cu Jefrrey Epstein, care fusese condamnat pentru multiple agresiuni sexuale, chiar și cu minori

2. Accidentul rutier al Prințului Philip 

Întreaga serie de întâmplări „nefericite” a început cu accidentul de mașină din împrejurul domeniului Sandringham, din ianuarie, în care a fost împlicat Prințul Philip, soțul Majestății Sale, în vârstă de 97 de ani. Ducele de Edinburgh, care este prea în vârstă să mai poată conduce, atât pentru siguranța sa, dar și cea a altora, a făcut mai multe victime în momentul coliziunii mașinii sale: o femeie și-a rupt încheietura, o altă persoană a fost spitalizată, iar un copilaș de doar 9 luni putea să își piardă viața. Deși Philip și-a cerut iertare în mod public, întâmplarea nu a făcut decât să confirme fragilitatea Prințului consort, care se retrăsese deja din viața publică, mai devreme de incident, în luna august. 

Experții ne-au provocat la un exercițiu de imaginație pentru a observa cât de grav putea fi accidentul. Ce s-ar fi întâmplat dacă Prințul ar fi murit? Sau dacă el ar fi supraviețuit, dar bebelușul de 9 luni ar fi decedat?! 

Cuplul de duci a luat o pauză de la îndatoririle regale, pentru moment
Cuplul de duci a luat o pauză de la îndatoririle regale, pentru moment

3. Interviul sincer oferit de Prințul Harry și Meghan Markle și scandalul lor cu presa

Prințul Harry și Meghan Markle nu au fost degeaba numiți „rebelii familiei”. După nunta regală, cei doi au avut posibilitatea să se mute într-unul dintre apartamentele superbe de la Palatul Kesington, însă cei doi au preferat, se pare, să renoveze un conac vechi, Frogmore, și să se stabilească acolo mai degrabă. S-a vehiculat că neînțelegerile dintre Meghan și Ducesa Kate ar fi resposabile pentru această decizie, însă, de atunci, pare că cei doi s-ar fi separat de ceilalți membri ai familiei regale și au pornit pe propriul drum. 

În presă au apărut imediat detalii cu privire la renovări, care se presupune că ar fi costat 2,5 milioane de lire, la acestea adăugându-se și petrecerea dată în cinstea venirii pe lume a bebelușului Archie, dar și multe alte deplasări cu avioane private ș.a.m.d. Încă de la aceste dezvăluiri, Meghan le-a declarat război ziariștilor britanici, fără să se consulte cu familia, dând unele publicații în judecată pentru oferirea de informații false, explicând că alta este realitatea.


    Meghan Markle şi prinţul Harry s-au aflat timp de zece zile pe teritoriul Africii de SudFoto:GettyImages
Meghan Markle şi prinţul Harry s-au aflat timp de zece zile pe teritoriul Africii de SudFoto:GettyImages

Înainte de acest scandal, cei doi au mai fost implicați într-o situație de criză, după ce au oferit un interviu despre viața lor ca Duci de Sussex, explicând că se simt adesea hărțuiți de presă, Meghan explicând că are momente când chiar sănătatea sa psihică este pusă la încercare, iar Harry dezvăluind că relația cu fratele său, William, nu este una tocmai „roz”. Declarațiile lor i-au pus pe jar pe ceilalți membri ai familiei regale britanice, așa cum era de așteptat, vehiculându-se că de atunci nimeni nu prea mai vorbește cu cei doi Duci de Sussex. 

Deși pentru unii fani ai regalităților Harry și Meghan au atins un subiect sensibil și le-au intrat la inimă, alții nu au putut să nu observe cum ei, care provin dintr-o familie privilegiată, vorbeau despre problemele lor cu presa în timp ce vizitau unul dintre cele mai sărace continente de pe planetă- Africa. 

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net