Studiu. COVID-19 are efecte de durat─â asupra pl─âm├ónillor . Ce au descoperit medicii la luni ├«ntregi de la externarea pacien╚Ťilor

image
Pacien╚Ťii vindeca╚Ťi de Covid-19 r─âm├ón cu leziuni pulmonare dup─â externare, potrivit unui studiu realizat recent de c─âtre cercet─âtorii austrieci Surs─â foto: Profimedia

Pandemia de coronavirus este departe de a se sf├ór╚Öi, iar cercet─âtorii ╚Öi medicii din ├«ntreaga lume ├«ncearc─â s─â g─âseasc─â o cale de a opri noua grip─â care a f─âcut a produs moartea a peste 800.000 de persoane la nivel mondial. Un nou studiu privind COVID-19 a fost publicat. Pacien╚Ťii diagnostica╚Ťi cu Covid-19 se confrunt─â cu dificult─â╚Ťi de respira╚Ťie, tuse ╚Öi probleme pulmonare s─âpt─âm├óni ├«ntregi dup─â ce au fost externa╚Ťi din spital, arat─â noi studii ale cercet─âtorilor cita╚Ťi de cotidianul The Guardian.

Efectele de lung─â durat─â ale virusului asupra pl─âm├ónilor ╚Öi asupra st─ârii generale de s─ân─âtate reprezint─â un motiv de ├«ngrijorare tot mai mare, acest fenomen fiind identificat chiar ╚Öi r├óndul pacien╚Ťilor care au dezvoltat forme u╚Öoare ale bolii. Potrivit unui studiu recent, simptomele men╚Ťionate ar putea dura chiar luni de zile dup─â ce infec╚Ťia a fost tratat─â.

Cercet─âtorii din Austria au publicat recent rezultatele provizorii ale unui nou studiu priovind evolu╚Ťia pacien╚Ťilor vindeca╚Ťi.  Potrivit acestora, timp de ╚Öase s─âpt─âm├óni dup─â ce au p─âr─âsit spitalul, 88% dintre pacien╚Ťi prezentau ├«nc─â leziuni, vizibile la ecografie, cum ar fi aspectul de cioburi de "sticl─â ├«n pl─âm├óni". Mai mult dec├ót at├ót, 47% aveau probleme de respira╚Ťie. La 12 s─âpt─âm├óni distan╚Ť─â de momentul extern─ârii, procentele pentru cele dou─â categorii erau de 56% ╚Öi, respectiv, 39%.

image
Peste 800.000 de persoane ╚Öi-au pierdut via╚Ťa ├«n urma infect─ârii cu noul virus gripal
bianca dragusanu sofia jpeg
copii andra catalin maruta1 png
img jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
aspirin─â frumuse╚Ťe pixabay
gigi becali jpg
image png
ana barnoschi4 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
laceanu 1 415551511 jpeg
calendar ortodox 2021 25 iunie sfanta mare mucenita fevronia png
image png
simona halep bucurie jpg
ips teodosie jpg
foto1 front spion profimedia jpg