Stupoare în America. Biden a povestit că o rudă a fost devorată de canibali. Ce spun documentele oficiale

Joe Biden șochează din nou America. Preşedintele în funcție, care aspiră la un nou mandat la Casa Albă, a provocat stupoare joi după ce a povestit o istorie de familie. El a spus că un unchi de-ai lui a fost mâncat de canibali în Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP.

„Exista o mulțime de canibali”

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Foto: Profimedia Images
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii. Foto: Profimedia Images

Joe Biden a adus un omagiu memoriei unchiului său în timpul unei vizite în oraşul natal al acestuia, Scranton, Pennsylvania.

Preşedintele american, care abia împlinise un an când unchiul său a murit în 1944, a vizitat un monument dedicat soldaţilor căzuţi în război şi a atins cu vârful degetelor numele locotenentului Ambrose Finnegan, gravat pe stelă.

Avionul său "a fost doborât în Noua Guinee, iar corpul său nu a fost găsit niciodată, pentru că existau o mulţime de canibali - serios - în această parte" a insulei din Oceania, a afirmat mai târziu Joe Biden în faţa lucrătorilor de la o oţelărie din Pittsburgh, apoi din nou în faţa presei.

Ce spun documentele oficiale

Casa Albă a sărit în apărarea lui Joe Biden joi, afirmând că preşedintele, spunând o poveste de familie, a dorit să aducă un omagiu soldaţilor şi foştilor combatanţi.

Documente oficiale arătă de fapt că acest unchi al său a murit în urma prăbuşirii avionului său în mare.

Dar site-ul Agenţiei oficiale privind prizonierii de război şi americanii dispăruţi indică faptul că avionul lui Ambrose Finnegan "s-a prăbuşit" în mare în largul coastelor din Noua Guinee.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că unchiul preşedintelui „şi-a pierdut viaţa când avionul său militar s-a prăbuşit în Pacific" şi nu pe uscat.

Ea i-a luat însă apărarea lui Joe Biden pentru care aducerea unui omagiu unchiului său la acest monument a fost un moment "incredibil de emoţionant şi important", potrivit purtătoarei de cuvânt citate.

Joe Biden a "pus în evidenţă istoria unchiului său" pentru a-şi arăta sprijinul faţă de veterani.

A fost, de asemenea, o modalitate de a pune accentul pe contrastul faţă de rivalul său în cursa prezidenţială, Donald Trump, care în timpul mandatului său de preşedinte (între 2017 şi 2021) i-ar fi calificat pe soldaţii care au murit în lupte drept nişte "rataţi".

Biden, ridiculizat de opoziție

Opoziţia republicană nu a ezitat să ridiculizeze această nouă digresiune extravagantă a preşedintelui în vârstă de 81 de ani, o ilustrare, potrivit acesteia, a declinului său cognitiv.

„Dar da...aşa este Joe...", a ironizat fostul preşedinte Donald Trump pe contul său oficial de campanie de pe X (ex-Twitter).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net