SUA începe vaccinarea anti Covid a copiilor între 5 şi 12 ani. Ce ser vor folosi


    În România, deocamdată, se pot imuniza anti Covid doar copiii cu vârste peste 12 ani
În România, deocamdată, se pot imuniza anti Covid doar copiii cu vârste peste 12 ani

Aproximativ 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani din Statele Unite pot fi vaccinaţi împotriva Covid-19, a decis marţi seară Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Oficialii sanitari americani au dat marţi aprobarea finală pentru administrarea de doze pentru copii din vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. Anunţul a fost făcut de dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), la câteva ore după ce un grup consultativ a decis în unanimitate că dozele Pfizer ar trebui să fie administrate celor aproximativ 28 de milioane de copii din grupa de vârstă.

Decizia reprezintă prima ocazie pentru americanii cu vârste mai mici de 12 ani de a primi protecţie împotriva Covid-19, transmite news.ro. American Academy of Pediatrics a salutat decizia, iar medicii pot începe, potrivit CDC, „cât de curând posibil” administrarea micilor doze.

Cum arată dozele de vaccin pentru copii 

Copiii cu vârste între 5 şi 12 ani vor primi două doze reduse, la distanţă de trei săptămâni, din vaccinul Pfizer/BioNTech - calendarul fiind menţinut, însă vor fi utilizate ace de dimensiuni mai mici. Weekendul trecut, Pfizer a început să livreze în statele americane milioane de fiole cu doze pentru copii, care au capace portocalii, pentru a evita ca ele să fie încurcate cu cele destinate adulţilor, care au capac mov.

Mulţi părinţi au cerut ca un vaccin ati-Covid să fie disponibil pentru copii, pentru ca ei să îşi poată relua activităţile obişnuite fără a-şi risca sănătatea sau fără a aduce virusul în familie. Consilierii CDC au recunoscut însă că destul de mulţi părinţi au întrebări, fiind influenţaţi şi de dezinformarea tot mai crescută. În Statele Unite au fost înregistrate peste 8.300 de spitalizări în cazul copiilor cu vârste de 5 - 11 ani, iar aproximativ o treime au necesitat terapie intensivă, potrivit datelor guvernamentale.

CDC a înregistrat cel puţin 94 de decese în această grupă de vârstă, iar altele sunt anchetate. Deşi în SUA a fost înregistrată o scădere a numărului de cazuri noi de boală, experţii se tem că acesta va creşte odată cu venirea iernii şi a faptului că activităţile vor avea loc mai mult în interior.

Ce reacții adverse pot apărea la copii 

Studiul Pfizer pe 2.268 de copii a rezultat că dozele reduse se dovedesc a fi aproximativ 91% eficiente în prevenirea Covid-19 simptomatic. FDA a analizat mai mulţi copii care au fost vaccinaţi, în total 3.100, şi a concluzionat că serul este sigur. Copii din această grupă de vârstă au prezentat după vaccinare reacţii similare sau mai puţine decât adolescenţii şi adulţii - precum durere de braţ, febră şi iritaţii.

Acel studiu nu a fost suficient de amplu pentru a detecta efecte secundare rare, precum inflamaţia cardiacă ce apare uneori după a doua doză completă mai ales la băieţi adolescenţi şi bărbaţi adulţi. Organismele de reglementare au decis în final că beneficiile vaccinării depăşesc posibilitatea ca cei cu vârste sub 12 ani care primesc o doză mai mică să experimenteze acest risc rar.

Vaccinul, recomandat tuturor copiilor, chiar și celor trecuți prin boală 

FDA a explicat săptămâna trecută că atât copiii care suferă de obezitate ori diabet, cât şi cei sănătoşi se pot îmbolnăvi grav, iar CDC a decis ca dozele să fie recomandate pentru toţi, inclusiv pentru copiii care au trecut prin boală. Cât priveşte copiii cu vârste mai mici, Pfizer testează serul pe sugari şi preşcolari şi este aşteptat să prezinte rezultate la finalul acestui an.

Puţine ţări au început să folosească vaccinuri anti-Covid în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani, între care China, care a început imunizarea celor cu vârste de peste 3 ani.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
tanara dezbracata in pat jpg
cub anda calin png
fiii lui adrian nastase jpg
elevi cursuri
Armata Roşie Fototeca Online a Comunismului Românesc
image
image
image
image
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg