Taxă de sănătate pentru nevaccinați. În ce țară se va aplica?

Certificatul COVID și restricțiile dure nu mai sunt suficiente în provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron. Autoritățile au decis să introducă, săptămânile viitoare, o taxă de sănătate pentru nevaccinați.

image

„Lucrăm la o contribuție la sănătate pentru toți adulții care refuză să se vaccineze, deoarece aceștia reprezintă o povară financiară pentru toți locuitorii din Quebec, a declarat primul ministru al provinciei canadiene, François Legault, potrivit Digi24, care citează AFP. Decizia a fost luată în ciuda faptului că, în Quebec, 90% din populație este vaccinată și doar 10% nevaccinată. În România, peste jumătate din populația eligibilă nu este vaccinată și pare că nici nu intenționează să o facă. Dacă s-ar aplica și la noi o astfel de măsură, statul român ar avea bani să susțină cheltuielile enorme care s-au făcut și se vor mai face în spitale, în acest val cinci.

Nevaccinații aglomerează spitalele

Prim-ministrul Quebecului a explicat că acel procent mic de nevaccinați reprezintă 50% din persoanele aflate la terapie intensivă și a calificat situația ca fiind „șocantă”. La o populație de aproximativ 8 milioane de locuitori, aproape 3.000 de persoane din Quebec sunt internate în spitale, cu COVID, iar circa 255 sunt la terapie intensivă. Iar numărul spitalizărilor crește de la o zi la alta.

Noi mergem pe recompensă, nu pe pedeapsă

La români probabil că nu ar funcționa niciodată o asemenea măsură. Noi ieșim în stradă la cea mai mică restricție și la cea mai mică „îngrădire a libertății”. Autoritățile nici nu îndrăznesc să ne supere prea mult, ca dovadă, cele mai dure restricții vizează acum îngrădirea accesului la mall sau la restaurant pentru cei fără certificat verde și purtarea măștii de protecție atât la interior, cât și la exterior. Mai mult decât atât, noi am mizat, de-a lungul timpului, pe răsplată: am organizat loterii cu premii în bani pentru vaccinați, am dat bilete gratuite la teatru, mici și bere, bonuri de masă. Tot nu e suficient.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net