Testele Covid de la Elume, ușor de falsificat din cauza unei defecțiuni tehnice

Ultima actualizare:

Într-un moment în care președintele Biden se pregătește să pună la dispoziția populației teste Covid pentru acasă, un cercetător în securitate a descoperit o defecțiune care ar putea permite oricui să-și falsifice rezultatele. 

image

Deși acum există o serie de teste Covid-19 la domiciliu disponibile, Elume oferă un test antigen autoadministrat pe care oamenii îl pot folosi pentru a verifica dacă au contactat virusul. În loc să trimită o probă la o unitate de testare, kitul de testare al companiei permite utilizatorilor să-și colecteze propria probă nazală și apoi să o testeze folosind analizatorul Bluetooth inclus.

Analizatorul Bluetooth, care raportează rezultatul testelor autorităților sanitare folosind o aplicație mobilă, are însă o defecțiune, a atras atenția consultantului de securitate Ken Gannon, specializat în securitatea mobilă.

analizatorul Bluetooth invadat de Bug-uri

În timpul investigației sale, Gannon a descoperit că este posibil să existe o eroare în analizorul Bluetooth, care poate schimba rezultatul unui test Covid înainte ca acesta să fie raportat de aplicația Ellume autorităților 

După ce a făcut această descoperire, Gannon a anunțat imediat compania, care a început investigații de urgență. Problema, din nefericire, a fost confirmată, iar în prezent se lucrează la implementarea mai multor îmbunătățiri care să prevină falsificarea rezultatelor. 

„În urma cercetărilor, am descoperit că rezultatul negativ al testului putea fi oricând schimat într-un rezultat pozitiv, dar procesul funcționează în ambele sensuri. Înainte de a fi remediat problema, persoane sau organizații cu înaltă calificare, cu experiență în securitate cibernetică ar fi putut face acest lucru. Cineva cu motivația și abilitățile tehnice adecvate ar fi putut folosi aceste defecțiuni pentru a se asigura că el sau cineva cu care lucrează primește un rezultat negativ de fiecare dată când este testat”, a explicat Gannon într-un comunicat de presă. 

Din fericire, testele Covid de acasă produse de Elume sunt acum și mai sigure datorită descoperirii lui Gannon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net