Testele Covid de la Elume, ușor de falsificat din cauza unei defecțiuni tehnice

Într-un moment în care președintele Biden se pregătește să pună la dispoziția populației teste Covid pentru acasă, un cercetător în securitate a descoperit o defecțiune care ar putea permite oricui să-și falsifice rezultatele. 

image

Deși acum există o serie de teste Covid-19 la domiciliu disponibile, Elume oferă un test antigen autoadministrat pe care oamenii îl pot folosi pentru a verifica dacă au contactat virusul. În loc să trimită o probă la o unitate de testare, kitul de testare al companiei permite utilizatorilor să-și colecteze propria probă nazală și apoi să o testeze folosind analizatorul Bluetooth inclus.

Analizatorul Bluetooth, care raportează rezultatul testelor autorităților sanitare folosind o aplicație mobilă, are însă o defecțiune, a atras atenția consultantului de securitate Ken Gannon, specializat în securitatea mobilă.

analizatorul Bluetooth invadat de Bug-uri

În timpul investigației sale, Gannon a descoperit că este posibil să existe o eroare în analizorul Bluetooth, care poate schimba rezultatul unui test Covid înainte ca acesta să fie raportat de aplicația Ellume autorităților 

După ce a făcut această descoperire, Gannon a anunțat imediat compania, care a început investigații de urgență. Problema, din nefericire, a fost confirmată, iar în prezent se lucrează la implementarea mai multor îmbunătățiri care să prevină falsificarea rezultatelor. 

„În urma cercetărilor, am descoperit că rezultatul negativ al testului putea fi oricând schimat într-un rezultat pozitiv, dar procesul funcționează în ambele sensuri. Înainte de a fi remediat problema, persoane sau organizații cu înaltă calificare, cu experiență în securitate cibernetică ar fi putut face acest lucru. Cineva cu motivația și abilitățile tehnice adecvate ar fi putut folosi aceste defecțiuni pentru a se asigura că el sau cineva cu care lucrează primește un rezultat negativ de fiecare dată când este testat”, a explicat Gannon într-un comunicat de presă. 

Din fericire, testele Covid de acasă produse de Elume sunt acum și mai sigure datorită descoperirii lui Gannon.

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg