Toți călătorii care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte un test COVID negativ. Măsura se aplică și la cei vaccinați

5 decembrie 2021
article img
Toți călătorii care vor să intre în Marea Britanie trebuie să prezinte un test COVID negativfoto: Shutterstock

Schimbare importantă a condițiilor de intrare în Marea Britanie, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu tulpina Omicron. Astfel, de marți, 7 decembrie, toți călătorii care intră în Marea Britanie, inclusiv cei vaccinați, trebuie să prezinte un test COVID negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

Marea Britanie a decis sâmbătă, 4 decembrie, că toate persoanele care vor intra în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare. Măsura se va aplica începând de marți, 7 decembrie, inclusiv persoanelor vaccinate și este menită să prevină creșterea numărului cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a COVID-19, transmite BBC.

Călătorii care vor să intre în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ de tip RT-PCR, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

În prezent, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la sosire.

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a explicat decizia luată de autorități prin creșterea numărului de cazuri de Covid-19 legate de călătorii.

Tulpina Omicron pare rezistentă la vaccinurile existente

Tulpina Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare din princina mutaţiilor multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane.

Din primele cercetări, se pare că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

CItește și:

Noi restricții anti-Covid de Sărbători în Irlanda: ”Riscurile asociate relaxării sunt pur si simplu prea mari”

Omicron va înghiţi Europa? Tulpina, considerată «un monstru» pandemic