Tragedie de proporții în Nigeria. Peste 100 de nuntași au murit înecați

Ultima actualizare:

Cel puțin 100 de oameni au murit înecați după ce ambarcațiunea cu care se întorceau de la o nuntă s-a scufundat. Nenorocirea a avut loc în timpul nopții pe râul Niger, relatează CNN. La fața locului, o armată de salvatori caută și la această oră supraviețuitori.

image

Potrvit informațiilor puse la dispoziție de autoritățile nigeriene oamenii se întorceau de la o nuntă din satul Niger și s-au încumetat să traverseze râul până în satul vecin. Au recurs la această variantă de transport întrucât drumurile erau blocate din cauza inundațiilor provocate de o ploaie torențială.

Au fost scose 103 cadavre

Autoritățile iau în calcul ca ambarcațiunea să fi fost supraaglomerată. Oamenii au rămas blocați în sat după ce drumul ar fi fost inundat de o 0ploaie torențială.

Cei care participă la căutări au fost scose din ape 103 cadavre.

„A avut loc o ceremonie de căsătorie într-un sat din apropiere... satul Egboti, care este lângă râul Niger. Terenul comunității este groaznic când plouă. După ceremonie, a plouat, așa că cei care au venit cu motociclete nu le-au mai putut scoate. Au decis să folosească o barcă mare pentru a transporta oamenii din Egboti”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Kwara, Okasanmi Ajayi.

Cel puțin 100 de oameni sunt dispăruți

În barcă s-ar fi aflat aproximativ 300 de persoane înainte ca ambarcațiunea să se scufunde după ce a lovit un trunchi de copac. Este neclar care este numărul supraviețuitorilor.

„Barca a fost plină cu până la 300 de persoane - atât bărbați, cât și femei din diferite comunități. Era luni devreme între orele 3:00 - 4:00. În timp ce navigau, barca a lovit o creangă de copac ascunsă în apă și s-a împărțit în două. Volumul de apă era mare, așa că a dus pasagerii departe. Am fost informat că doar 53 au scăpat. Restul, ne temem că au murit”, a mai spus Ajayi.

Șeful local a descris accidentul drept „o mare tragedie”, adăugând că „mi-am pierdut patru vecini”.

Naufragiile pe râurile şi fluviile din Nigeria sunt frecvente. Cel mai des ele se produc din cauză că ambarcaţiunile sunt supraîncărcate, prost întreţinete sau nu respectă regulile de siguranţă.

Anul trecut s-a produs un dezastru similar, atunci, 156 persoane care se aflau la bordul unui vas care se îndreptate spre statul Kebbi au dispărut. Majoritatea pasagerilor dispăruți erau femei şi copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net