Turcia este un butoi cu pulbere: decizia lui Erdogan care ajut─â ISIS

image
Popula╚Ťia Turciei a ie╚Öit ├«n strad─â ca s─â ├«l sus╚Ťin─â pe pre╚Öedintele ErdoganFoto: Getty Images

Lovitura de stat e╚Öuat─â din Turcia a produs ╚Öi primul scurtcircuit la nivelul rela╚Ťiilor interna╚Ťionale. Ceea ce p─ârea a fi o problem─â intern─â a Turciei s-a transformat, peste noapte, ├«ntr-un mare butoi plin cu pulbere.

Pentagonul a pierdut accesul la baza aerian─â din Turcia, aceasta fiind principalul nod de unde SUA lansa atacuri asupra pozi╚Ťiilor Statului Islamic. Turcia a somat Casa Alb─â s─â permit─â extr─âdarea clericului Fettulah Gulen, cel care ar fi orchestrat evenimentele de vineri seara din Istanbul ╚Öi Ankara.

Cu toate c─â Peter Cook, ofi╚Ťerul de pres─â al Pentagonului, a afirmat s├ómb─ât─â, 16 iulie, c─â aceast─â situa╚Ťie nepl─âcut─â nu este insurmontabil─â, turcii nu au l─âsat s─â se ├«ntrevad─â momentul ├«n care SUA va avea din nou acces la baza aerian─â Incirlik, din sud-estul Turciei. Asta ├«n condi╚Ťiile ├«n care guvernul ales al Turciei a pornit o prigoan─â la adresa celor pe care ├«i consider─â responsabili pentru lovitura de stat e╚Öuat─â de vineri seara. Mai mul╚Ťi militari de rang ├«nalt ╚Öi solda╚Ťi au fost aresta╚Ťi ├«n timp ce peste 2.500 de judec─âtori au fost elibera╚Ťi din func╚Ťii.

image

├Än afar─â de USS Dwight D Eisenhower care sta╚Ťioneaz─â ├«n apele Golfului Persic, SUA nu mai are niciun portavion ├«n Marea Mediteran─â care s─â fie ├«n vecin─âtatea Siriei! ├Än condi╚Ťiile ├«n care baza de la Incirlik este ├«nchis─â pe o perioad─â nedeterminat─â, SUA nu va mai putea lansa atacurile sale cu drone deoarece portavioanele sale nu sunt dotate cu tehnica necesar─â pentru ca dronele s─â aterizeze pe puntea lor.

Recep Tayyip Erdo─čan nu este considerat de americani un partener de ├«ncredere ├«n lupta contra ISIS, acesta doar permi╚Ť├óndu-le partenerilor s─âi americani s─â foloseasc─â baza de la Incirlik din 2015 pentru a combate ISIS.

silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
so╚Ťie george simion jpeg