Un animal periculos a invadat plajele din Italia! Ce se întâmplă dacă atingem „viermele de foc”

Ultima actualizare:

Operatorii de turism din Italia sunt îngrijorați din cauza unui fenomen îngrijorător care a luat cu asalt plajele din această țară. Vermecanul, cunoscut și ca „viermele de foc”, a început să se extindă în Marea Adriatică și Tireniană, din cauza schimbărilor climatice.

„Viermele de foc” a devenit tot mai comun pe plajele din Italia
„Viermele de foc” a devenit tot mai comun pe plajele din Italia

Schimbările climatice devin din ce în ce mai greu de ignorat, iar o problemă recentă a început să provoace îngrijorare în rândul operatorilor de turism din Italia. Un vierme care trăia de secole în zona ionică a început să se înmulțească și să se răspândească și în Marea Adriatică, cât și Tireniană.

Pentru turiștii care doresc să intre în apă în timp ce se află în vacanță, prezența acestui vierme poate fi comparată cu cea a meduzelor. În cazul unui contact accidental, înotul poate deveni o experiență neplăcută, dar, partea bună este că pentru oameni, contactul cu „viermele de foc” nu este letal.

Mai precis, dacă cumva intrăm în contact cu acest animal atunci când ne aflăm în apă, perii albi de pe spatele acestuia pot afecta pielea umană. El poate inocula o toxină ce provoacă arsuri, eritem, amorțeală, mâncărime, dar și forme de parestezie.

Viermele periculos din apele Italiei

Efectele pe care contactul cu „viermele de foc” le are sunt mult mai periculoase în cazul animalelor mici, care pot cădea pradă acestuia. Din fericire, în cazul oamenilor, în ciuda faptului că putem fi deranjați de contactul cu acest vierme, efectele nu vor fi unele grave.

Existența acestui animal în Marea Mediterană este consemnată încă din secolul XIX, prima mențiune datând din anul 1832. Cu toate acestea, el era întâlnit până acum în zonele ionice, cât și în părțile sudice ale Mediteranei. Din păcate, în ultimii ani, „viermele de foc” a fost văzut tot mai mult în zonele nordice ale mării, inclusiv în Marea Tireniană, cât și de-a lungul coastei Mării Adriatice. Acum, prezența acestui animal dă bătăi de cap operatorilor de turism din Italia, care privesc cu îngrijorare cum această specie devine din ce în ce mai comună în Italia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
stat scaun adobestock jpg
neversea 2024 jpg
foto1 litoral jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net