Un dentist a scandalizat lumea iubitorilor de animale! Leul pe care l-a ucis este cunoscut în întreaga lume

Ultima actualizare:

    Faimosul leu Cecil a fost omorât de stomatologul american Walter Palmerfoto: Arhiva Personală
Faimosul leu Cecil a fost omorât de stomatologul american Walter Palmerfoto: Arhiva Personală

Un dentist l-a ucis pe cel mai cunoscut leu din lume, leul Cecil din Zimbabwe. Animalul avea 13 ani, iar luna aceasta a fost ademenit în afara Parcului Național Hwange, acolo unde își ducea traiul, și ucis de un bărbat care a plătit bani grei pentru acest „trofeu”.

Marți (28 iulie) a fost ziua în care întreaga lume a aflat despre cazul leului ucis de un vânător de trofee din America. Acesta l-a plătit pe un comerciant de trofee de vânătoare pentru atrage leul Cecil în afara țarcului în care trăia. Cei doi sunt acum căutați de poliția din Zimbabwe pentru braconaj și vânătoare ilegală, iar dentistul vinovat de uciderea leului îndrăgit s-ar putea confrunta cu acuzații.

Cu toate acestea, vânătorul încearcă să se apere: „Nu am știut că leul pe care l-am împușcat era cunoscut, un fel de favorit local, că purta o zgardă și că făcea parte dintr-un studiu științific. Am aflat abia la sfârșitul vânătorii”, a spus Walter J. Palmer, care și-a cerut iertare în mod public pentru uciderea leului.

Din păcate, cazul leului Cecil nu este unu izolat. Vânătorii de trofee din țările africane fac din ce în ce mai multe victime între animalele sălbatice, iar cea mai practicată formă de ucidere a acestora este vânătoarea la țarc. Aici cad victime animalele captive de la fermele zootehnice, iar anual, aproximativ 1.000 de lei sunt vânați și omorâți astfel.

Semnează petiția creată de Vier Pfoten pentru interzicerea vânătorii la țarc

„La prima vedere, pare că acest caz aduce un argument în plus în favoarea fermelor zootehnice și anume reducerea presiunii pe animalele din sălbăticie. Total fals. Există numeroase dovezi care întăresc convingerea că mulți lei din zone protejate sunt atrași în afara acestor spații pentru a fi vânați, sau pentru a fi folosiți la îmbunătățirea arborelui genealogic al animalelor captive”, a declarat Fiona Miles, Country Manager la Vier Pfoten Africa de sud.

În Africa de Sud, țară vecină cu Zimbabwe, peste 6.000 de animale sunt captive în 200 de ferme zootehnice. Cazul lui Cecil este un exemplu care susține faptul că nu există nici o dovadă care să arate că taxele colectate din vânătoarea leilor captivi susțin în vreun fel conservarea mediului natural sau că vânătoarea la țarc scade numărul leilor sălbatici împușcați. Această practică trebuie neapărat interzisă cât mai repede, întrucât vânătoarea în scopuri comerciale crește cazurile similare cu cel al leului Cecil. Mai mult, vânătoarea afectează numărul leilor din sălbăticie, care este în scădere în ultimii ani.

Pentru remedierea acestor probleme, compania Vier Pfoten militează pentru interzicerea vânătorii la țarc și a fermelor zootehnice comerciale din Afroca de Sud: „VIER PFOTEN dorește să îmbunătățească situația felinelor mari la nivel internațional: Sanctuarul pentru Feline Mari LIONSROCK din Africa de Sud este o casă primitoare pentru mai bine de o sută de lei și trigri – unele animale fiind inițial salvate din industria vânătorii la țarc”, a spus Ioana Dungler, Director al departamentului de animale Sălbatice la Vier Pfoten pentru CNN. În acest sens, există și o petiție împotriva vânătorii la țarc care poate fi semnată la cannedhunting.com

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cosmin Avram vlogger jpg
image
image
image
image
image
image
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net