Un mort și mai mulți răniți în urma unui atac cu arme albe în centrul orașului Birmingham

Ultima actualizare:

    Poliția nu știe, deocamdată, care este numărul exact al celor rănițiSursa foto: Pixabay
Poliția nu știe, deocamdată, care este numărul exact al celor rănițiSursa foto: Pixabay

O persoană a murit și mai multe au fost rănite în urma unui atac cu arme albe în centrul orașului Birmingham în noaptea de sâmbătă spre duminică. Poliția a declarat stare de incident major. Totul a pornit de la un scandal izbucnit în zona barurilor și a cluburilor din localitate.

Persoane înjunghiate în Birmingham. Atacatorii au folosit cuțitul

Poliția din Birmingham a declarat stare de incident major după ce mai multe persoane au fost înjunghiate în centrul orașului, scrie BBC, care îl citează pe primarul din West Midlands. Acesta a afirmat că incidentele par a avea legătură între ele, relatează Radio Europa Liberă România.

La rândul său, ministrul de externe englez Dominic Raab a declarat că oamenii trebuie să fie foarte vigilenţi în zona în care s-au raportat atacurile cu cuţitul. Motivele din spatele evenimentele sunt încă necunoscute, iar poliția este așteptată să facă publice duminică mai multe detalii despre evenimentele care au avut loc în miezul nopții.

Scandalul a izbucnit între două grupări, în zona cluburilor

Conform presei britanice, evenimentele au avut loc într-o parte a orașului care noaptea este ocupată de multe persoane în baruri și cluburi. Scandalul pare a fi început într-o două grupuri mari de persoane și a degenerat până la folosirea de cuțite. Martorii spun că totul a început de o bătaie cu pumnii. „Putem confirma că în jurul orei locale 00:30, astăzi, am fost anunţaţi despre atacuri cu cuţitul în centrul oraşului Birmingham. Alte atacuri cu cuţitul au fost raportate în zonă la scurt timp. Ştim că mai multe persoane au fost rănite, dar deocamdată nu suntem în poziţia de a şti câte şi cât de grav", a anunţat poliţia din West Midlands. Multe persoane erau prezente la mesele de la localurile din zonă, sâmbătă noapte, iar traficul era deja închis prin măsurile impuse pentru limitarea coronavirusului. Forțele de ordine nu au putut preciza momentan numărul persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor de sănătate.

Ce este starea de incident major

Starea de incident major descrie un eveniment care a produs pagube importante și reprezintă un risc pentru public. De asemenea, permite aranjamente speciale pentru ca forțele de intervenție să acționeze coordonat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net