Un pod important din Germania s-a prăbușit peste noapte

Podul de 100 de metri lungime din orașul Dresda, aflat în estul Germaniei, s-a prăbușit parțial în fluviul Elba, miercuri dimineață. Conform autorităților germane, liniile de tramvai și benzile pentru biciclete și pietoni de pe podul Carola au fost afectate de acest incident. Din fericire,  nici o persoană nu a fost rănită.

Podul Carola s-a prăbușit
Secțiunea C a podului Carola s-a prăbușit (Foto: Profimedia)

Podul Carola s-a prăbușit în jurul orei locale 03:00 dimineața din motive încă necunoscute. Zona a fost izolată, iar autoritățile le-au cerut oamenilor să o evite și să nu obstrucționeze accesul serviciilor de urgență, conform Agerpres. „Încă există un pericol grav pentru viaţă şi un risc de prăbuşire'', a declarat Michael Klahre, purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din Dresda, într-un mesaj video difuzat pe social media. Pentru a avea o imagine mai bună asupra pagubelor produse, au fost înălţate mai multe drone în zonă.

A fost evitată o tragedie

Compania de transport public din Dresda a afirmat că a fost evitată la limită o tragedie, asta pentru că ultimul tramvai traversase podul cu doar o jumătate de oră înainte de incident. Liniile 3 și 7 circulă acolo în timpul săptămânii, din oră în oră, inclusiv pe timpul nopții. 

Se pare că se știa de ceva vreme că există probleme cu acest pod. Secțiuniile A și B au fost renovate anterior, a precizat Holger Kalbe, șeful departamentului la Biroul Drumuri și Construcții din Dresda. „Nu ne așteptam ca secțiunea C a podului să fie într-o stare atât de proastă încât să se prăbușească. Acum este important să excludem orice pericol pentru celelalte două părți ale podului. În acest scop, se efectueaza o analiză a stării structurii”, a adăugat el.

Podul Carola e unul din principalele puncte de trecere peste fluviul Elba la Dresda. Acesta a fost finalizat în anul 1971 şi poartă numele soţiei regelui Albert de Saxa, care a murit în 1907. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net