Un român acuzat de spălare de bani și zeci de jafuri, prins în Spania

În sfârșit s-a făcut dreptate! Un român de 43 de ani, căutat în întreaga Europă pentru spălare de bani și zeci de jafuri, a fost arestat de poliția spaniolă. El a fost extrădat în Italia unde va face închisoare. 

barbat catuse jpg

Pe data de 13 decembrie 2021, românul, al cărui nume nu a fost făcut public, a fost arestat în Almeria, Spania, după ce oamenii legii au stabilit că bărbatul este destinatarul unui mandat european de arestare, emis de Parchetul din Udine, Italia. 

Cetățeanul român trebuie să execute o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare pronunțată în urma unei condamnări de către Tribunalul din Udine, Italia, pentru spălare de bani și primire de bunuri furate.

Bărbatul, împreună cu un compatriot, a fost fost oprit, în septembrie 2007, la Tarvisio, în timp ce conducea o furgonetă la ieșirea din Italia, îndreptându-se spre România. În vehicul a fost găsită o motocicletă care fusese furată cu câteva zile înainte din Forli. 

Pentru a se sustrage de la control, cei doi străini au prezentat documente care atestau dreptul de proprietate asupra autovehiculului, dar care s-au dovedit a fi false. După o scurtă perioadă de arest preventiv, cetățeanul român, responsabil și de alte jafuri comise în Italia, a dispărut, transmite Poliția din Italia, pe pagina sa de internet.

După pronunțarea sentinței, investigațiile amănunțite efectuate de  polițiștii din Udine, cu sprijinul Direcției Centrale a Poliției Criminale, Serviciul de Cooperare Polițienească Internațională, au constatat că românul fusese depistat, ultimii ani, în mai multe țări europene.

Prin urmare, anchetatorii au reușit să-l localizeze pe român în Spania, unde, pe 13 decembrie 2021, a fost arestat în Almeria de către poliția spaniolă, ca urmare a dispoziției Parchetului din Udine. La 18 ianuarie, a fost extrădat în Italia și trimis la închisoarea din Perugia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net