Unde a dispărut, de două săptămâni, ministrul rus al Apărării?!

#Război Ucraina-Rusia

În plin război cu Ucraina, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pare de negăsit. Ultima sa apariție publică a avut loc la data de 11 martie. Evident, au început să apară întrebări, speculații. Cu atât mai mult cu cât Șoigu se străduia să fie vizibil, iar evenimentele la care participa personal aveau loc la fiecare câteva zile.

Serghei Șoigu
Serghei Șoigu

Sunt speculații privind starea sa de sănătate

În anturajul ministrului „dispărut” de aproape două săptămâni se vorbește că acesta nu s-ar simți prea bine și că ar avea probleme cardiace, după cum le-a mărturisit ziariștilor ruși o cunoștință a acestuia, sub rezerva anonimatului.

În aceste condiții, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat direct joi, la conferința de presă, de ce Serghei Șoigu nu a mai apărut în public. Conform The Guardian, oficialul le-a explicat reporterilor că ministrul Apărării „este ocupat cu Ucraina și nu a avut timp de activități media”.

Ulterior, probabil pentru a risipi zvonurile, presa din Rusia a publicat imagini cu ministrul rus Apărării, Serghei Şoigu, prezent în cadrul unei videoconferinţe cu Vladimir Putin. Într-un clip video de doar câteva secunde, publicat de Ria Novosti, se observă că Şoigu poartă haine civile: un sacou de culoare închisă, cămaşă albă şi cravată. Până acum, în apariţiile sale publice, Şoigu a apărut îmbrăcat în uniforma militară a Federaţiei Ruse, scrie Digi24. Ria Novosti nu a precizat în ce moment a fost făcută această înregistrare.

Tot joi, la conferința obișnuită de presă de la Moscova, Kremlinul a spus că decizia de a expulza diplomați americani din Rusia a fost luată ca răspuns la expulzarea de către SUA a 12 diplomați ruși, la sfârșitul lunii trecute. În plus, Peskov a confirmat că oligarhul Roman Abramovici, aflat pe lista de sancțiuni a Occidentului, a jucat un rol în „faza inițială” a negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina, dar „acum negocierile au loc direct între cele două echipe, rusă și ucraineană”.

Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net