Unde puteți merge în vacanța de vară. Destinații superbe cu restricții minime

image
Vara aceasta, ne putem bucura mai liniștiți de vacanțe în străinătate

Dacă sezonul turistic 2020 a fost unul plin de incertitudini și, în pare parte, compromis de pandemie, în vara aceasta ne putem lua revanșa. Fiecare țară a avut timp să se organizeze, să-și pună la punct condițiile de călătorie, în curând se va lansa și certificatul verde digital european, astfel că mult așteptata vacanță este tot mai aproape. 7 țări europene deja au relaxat condițiile și ne primesc cu restricții minime.

Potrivit unei analize Euronews, șapte țări din Europa permit venirea turiștilor fără prea multe restricții. Este vorba despre Croația, Grecia, Italia, Malta, Islanda, Muntenegru și Portugalia.

Adeverință de vaccinare, test COVID sau dovada că ați trecut prin boală

Majoritatea cer la intrarea pe teritoriul lor unul dintre următoarele documente:

  • Un certificat care atestă vaccinarea completă
  • Un test molecular PCR sau unul antigen negativ
  • Un certificat de vindecare post-COVID

De la țară la țară, regulile diferă puțin în ceea ce privește numărul de zile care au trecut de la vaccinare, câte ore de la recoltare este valabil testul COVID sau perioada de după vindecare acceptată. Atenție la Malta! Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, certificatul de vaccinare va fi acceptat doar din momentul în care Certificatul verde european va fi reglementat și pus în aplicare. Spania și-a deschis și ea frontierele pentru cetățenii europeni. Începând cu data de 7 iunie 2021, românii care ajung pe care aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania unul dintre cele trei documente de mai sus. Certificatul de vindecare e valabil din ziua 11 până în ziua 180 de la infectare, iar cel de vaccinare trebuie datat cu cel puțin 14 zile anterior călătoriei. Copiii mai mici de 12 ani sunt exceptați de la aceste măsuri. Condițiile de călătorie pentru fiecare țară în parte le găsiți pe mae.ro/travel-conditions.

Nu uitați de formularele de călătorie!

Diana Dima, director de marketing la Memento Group, recomandă să nu uităm să completăm formularele de călătorie PLF (Passenger Locator Form), fără de care nu suntem primiți la intrarea în țară, nici la îmbarcarea în avion. Grecia, Spania, Turcia, Egipt, Zanzibar cer astfel de documente, care trebuie completate cu 24-72 de ore înainte de a ajunge la destinație. „Pentru Egipt, formularul trebuie prezentat autorităților egiptene, la aeroport, în formă fizică (printată). Turcia și Spania îl acceptă și în format electronic, pe telefon”, explică Diana Dima. Aceste documente se pot descărca de pe paginile de internet ale guvernelor statelor în care călătoriți sau, mai simplu, sunt puse la dispoziție de agențiile de turism care organizează excursii în destinațiile respective. Spre exemplu, pe site-ul Christian Tour vi se și arată, pe pași, cum trebuie completate aceste formulare! Și Ministerul nostru de Externe are, la secțiunea „Condiții de călătorie”, instrucțiuni clare și linkuri către documentele de care aveți nevoie.

anamaria prodan si ionela prodan
kate middleton
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
cub octavia geamanu marian ionescu png
image png
Alla Pugaciova FOTO Twitter
autostradaa7 SURSA CNAIR jpg
image
image
image
image
belly gdec03de07 1920 jpg
beach 1867017 1920 (1) jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
atac cinernetic hacker jpeg
Printesa Charlene de Monaco FOTO EPA-EFE
Anastasia Radzinskaya jpg