Unde va fi depus sicriul Reginei Elisabeta a II-a, după ceremonia de înmormântare

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Sicriul reginei Elisabeta a II-a va fi transportat după ceremonia de înmormântare la Capela Memorială Regele George al VI-lea. Trupul suveranei va fi înmormântat luni seară, în cadrul unei ceremonii private, la care vor participa doar membrii familiei.

Funeraliile Reginei Elisabeta (Foto Gettyimages)
Funeraliile Reginei Elisabeta (Foto Gettyimages)

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi depus în capela Sf. George lângă Prințul Philip

Funeraliile publice ale reginei Elisabeta a II-a au durat 11 zile, de-a lungul cărora mii de britanici au stat ore întregi la coadă pentru a-și lua «adio» de la monarhul care s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, după 73 de ani de domnie. 

Funeraliile de stat au început la Westminster Abby, ceremonie la care aprticipat șefi de stat, demnitari și monarhi, printre care Emmanuel Macron și soția sa Brigitte, sau Regina Letizia a Spaniei, alături de regele Felipe al VI-lea. 

Cortegiul funerar s-a îndreptat către Capela St. George, unde sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost coborât în Cavoul Regal, în timp ce preotul a ținut o slujbă religioasă emoționantă. Sicriul Reginei Elisabeta a II-a urmează a fi transportat la Capela Memorială George al VI-lea, unde suverana va fi înmormântată alături de soțul ei, Prințul Philip, părinții și sora sa, prințesa Margareta.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, duce de Edinburgh, au avut o poveste de dragoste emoționantă. Cei doi au fost meniți unul altuia, întâlnirea dintre ei având loc, în 1939, pe vremea când erau adolescenți, Elisabeta avea 13 ani, iar Philip era un tânăr superb de 18 ani. 

„Philip este bărbatul de care prinţesa Elisabeta s-a îndrăgostit încă de la prima întâlnire”, avea să noteze biograful regelui George al VI-lea, tatăl Elisabetei a II-a. 

Cei doi s-au căsătorit în 1947, în cadrul unei ceremonii fastuoase și au trăit împreună 73 de ani, până la moartea prințului Philip în 2021. Regina Elisabeta și Prințul Philip au avut împreună patru copii, prințul Charles, prințul Edward, prințul Andrew și prințesa Anne. 

Cine va mai avea acces in capela Sf. George, după înmormântarea reginei

La înmormântarea ce va avea loc luni seară, publicul și presa nu va avea acces, fiind o ceremonie privată, la care va lua parte doar familia. Este, de asemenea, posibil ca membrii din staff-ul reginei să participe la ceremonie, printre care și Tall Paul, servitorul loial al suveranei vreme de 44 de ani. 

În afară de Regele Charles al II-lea și regina consoartă, Camilla, la înmormântarea suveranei, vor mai fi prezenți, ducii de Sussex, Harry și Meghan Markle, prințul William de Wales și soția sa, Kate, prințesă de Wales. De asemenea, ceilalți copii ai reginei Elisabeta a II-a vor fi prezenți, printre care prințul Edward și soția sa, Sophie de Wessex, denumită «fiica de suflet» a regretatei suverane. Fiica monarhului, prințesa Anne, va fi de asemenea prezentă, precum și controversatul prinț Andrew.

La eveniment ar trebui să participe și prințesa Charlotte, prințul George și prințul Louis, copiii lui William și ai lui Kate Middleton. Rămâne totuși de văzut dacă starea emoțională a micuților va permite, întrucât aceștia au fost foarte afectați de moartea străbunicii lor, mai ales prințesa Charlotte, care a izbucnit în lacrimi la funeralii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cuzacasastefanadevarul png
image
image
image
image
image
image
mircea cel batran facebook   Copy jpg
1 cada de baie jpg jpeg
FotoJet (32) jpg
4 maria macsim nicoara jpg jpeg
FotoJet (30) jpg
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net