Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a intrat în linie dreaptă

25 noiembrie 2021
article img
Copiii ar putea fi vaccinați după 20 decembrie

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a primit undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului. Iată ce trebuie să știm!

Totul despre vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Este o chestiune de timp până când copiii între 5 și 11 ani vor putea fi și ei imunizați anti Covid. Este o veste foarte bună în contextul în care cu toții așteptăm valul 5 al pandemiei și noi mutații ale virusului. 

Ce vaccin vor primi copiii

Agenția de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani. 

Cum va fi administrat vaccinul pentru copii 

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat în două doze de 10 micrograme fiecare, cu trei săptămâni între cele două doze. Dozele pentru adulți conțin 30 de micrograme de vaccin.

Care este eficacitatea serului  

Pfizer/BioNTech au anunțat că eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de vârstă menționată. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu vârste între 12 și 17 ani, în luna mai.

Când vor începe vaccinările 

Nu este clar încă de când vor începe țările să administreze vaccinurile la copii, însă la începutul acestei săptămâni, ministrul german al sănătății, Jens Spahn, spunea că livrarea în Uniunea Europeană a dozelor pentru copii va începe din 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii din acest interval de vârstă vor fi eligibili pentru a fi vaccinați anti-coronavirus în Uniunea Europeană.