Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani a intrat în linie dreaptă

25 noiembrie 2021
image
Copiii ar putea fi vaccina╚Ťi dup─â 20 decembrie

Vaccinarea copiilor ├«ntre 5 ╚Öi 11 ani a primit und─â verde din partea Agen╚Ťiei Europene a Medicamentului. Iat─â ce trebuie s─â ╚Ötim!

Totul despre vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Este o chestiune de timp p├ón─â c├ónd copiii ├«ntre 5 ╚Öi 11 ani vor putea fi ╚Öi ei imuniza╚Ťi anti Covid. Este o veste foarte bun─â ├«n contextul ├«n care cu to╚Ťii a╚Ötept─âm valul 5 al pandemiei ╚Öi noi muta╚Ťii ale virusului. 

Ce vaccin vor primi copiii

Agen╚Ťia de reglementare a medicamentelor din Uniunea European─â a aprobat, joi, administrarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech pentru copii cu v├órste ├«ntre 5 ╚Öi 11 ani. 

Cum va fi administrat vaccinul pentru copii 

Agen╚Ťia European─â a Medicamentului a anun╚Ťat c─â vaccinul Pfizer va fi administrat ├«n dou─â doze de 10 micrograme fiecare, cu trei s─âpt─âm├óni ├«ntre cele dou─â doze. Dozele pentru adul╚Ťi con╚Ťin 30 de micrograme de vaccin.

Care este eficacitatea serului  

Pfizer/BioNTech au anun╚Ťat c─â eficacitatea vaccinului lor este de 90,7%, conform testelor clinice pentru grupa de v├órst─â men╚Ťionat─â. Anterior, EMA a autorizat administrarea vaccinului pentru copii cu v├órste ├«ntre 12 ╚Öi 17 ani, ├«n luna mai.

Când vor începe vaccinările 

Nu este clar ├«nc─â de c├ónd vor ├«ncepe ╚Ť─ârile s─â administreze vaccinurile la copii, ├«ns─â la ├«nceputul acestei s─âpt─âm├óni, ministrul german al s─ân─ât─â╚Ťii, Jens Spahn, spunea c─â livrarea ├«n Uniunea European─â a dozelor pentru copii va ├«ncepe din 20 decembrie.

Zeci de milioane de copii din acest interval de v├órst─â vor fi eligibili pentru a fi vaccina╚Ťi anti-coronavirus ├«n Uniunea European─â.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg