VIDEO Catania, acoperită de cenușă, după ce Vulcanul Etna a erupt din nou. Zborurile au fost sistate

Ultima actualizare:

Italia se confruntă cu încă un fenomen natural. După inundațiile catastrofale din nordul Peninsulei, sudul este lovit de o ploaie de cenușă după ce vulcanul Etna a erupt din nou. În Catania, străzile, mașinile, totul este acoperit de un strat de cenușă, relatează News Sky.

Foto: captură video
Foto: captură video

Zborurile către estul Siciliei au fost întrerupte încă de duminică după ce vulcanul Etna a început să erupă, aruncând cenușă pe piste și vehicule.

Imaginile arată peste Catania nori cu aspect de smog, mașinile fiind acoperite de cenușă neagră.

Zborurile în și dinspre orașul-port și preferatul turiștilor Catania, de pe coasta de est a Siciliei, sunt suspendate până când vor putea garanta condiții de siguranță, au transmis reprezentanții aeroportului din Catania pe Twitter.

Cel mai activ vulcan din Europa poate erupe de mai multe ori pe an, aruncând lava și cenușa pe insula mediteraneană.

Institutul a spus că cenușa a căzut peste Catania și peste cel puțin încă un oraș de pe versanții locuiți ai Muntelui Etna, dar nu au fost raportați răniți.  

Etna nu a declanșat o erupție majoră din 1922

Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV), monitorizează îndeaproape Etna cu instrumente instalate pe versanții acesteia.

Din cauza norilor denși, erupția poate fi urmărită doar cu instrumente speciale.

Vulcanul a intrat în noua sa fază de erupție după mai multe cutremure intense. Cu o altitudine de peste 3.300 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa și are cea mai lungă serie de erupții din istorie.

Localnicii din orașele Adrano și Biancavilla au raportat că au auzit duminică zgomote puternice dinspre Etna, a anunțat agenția de presă italiană ANSA.

Agenția națională de protecție civilă din Italia a transmis încă de zilele trecute într-o alertă, că, având în vedere creșterea activității vulcanice, ar putea apărea variații „bruște” ale activității Etnei.

La începutul anului 2021, o erupție a vulcanului a durat câteva săptămâni.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net