VIDEO Celebrul Acapulco, distrus de Uraganul Otis. Sunt cel puțin 27 de morți, iar imaginile sunt apocaliptice

Ultima actualizare:

Acapulco, oraș în Mexic și una dintre cele mai populare stațiuni ale lumii, a fost distrus de Uraganul Otis. Cel puțin 27 de persoane au fost ucise de furtuna puternică, iar 80% dintre hoteluri au fost ruinate. „Niciun stâlp de elctricitate nu a rămas în picioare”, au declarat oficialii. Armata a trimis în zonele afectate, peste 10.000 de militari, care depun eforturi uriașe pentru salvarea oamenilor.

image

Furtună record de categoria 5

Patru persoane sunt date dispărute, a declarat ministrul mexican al Securității, Rosa Icela Rodriguez, în cadrul unei conferințe de presă, joi dimineață, citată de CNN.

Oficialii și ajutorul militar au ajuns în sfârșit la Acapulco miercuri seara, după ce călătoria lor a fost îngreunată de pagubele uriașe lăsate de în urmă de uragan. Ceea ce au găsit a fost devastator.

Uraganul Otis a lovit cu o putere extremă, iar experții spun că a fost o furtună record de categoria 5.

Imaginile și videoclipurile arată clădiri ruinate, inclusiv mai multe clădiri înalte.

„În tot Acapulco nu există un stâlp [electric] în picioare”, a declarat președintele mexican Andrés Manuel López Obrador în timpul unei conferințe de presă joi. Președintele a spus că mai mult de 1.000 de muncitori lucrează la reconstruirea rețelei, astfel încât serviciul de apă să poată fi restabilit în zonă.

Peste 500.000 de case și întreprinderi și-au pierdut curentul în statul Guerrero din Mexic, a declarat CFE. Serviciul a fost restabilit pentru 40% dintre cei afectați, a adăugat acesta.

Stațiunea Acapulco, plină de turiști

O destinație turistică populară, aproximativ 80% dintre hotelurile din Acapulco au fost afectate de Otis, potrivit guvernatorului Guerrero, Evelyn Salgado. Turiștilor li s-au pus la dispoziție 30-40 de camioane pentru a fi evacuați din zonele afectate.

image

Oficialii și locuitorii s-au pregătit pentru furtună luând în serios toate avertismentele metgeo, dar prognozele au subestimat semnificativ amenințarea.

Otis s-a intensificat rapid de la o furtună tropicală la un uragan extrem de periculos de categoria 5, cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în zonă, în doar 12 ore.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net