VIDEO Drona doborâtă de ruși decolase din România și era monitorizată de americani din Germania

Ultima actualizare:

Se complică lucrurile după incidentul de marți seară când două avioane ruse au atacat o dronă deasupra Mării Negre. Dispozitivul, un MQ-9 Reaper, decolase din România a anunțat miercuri dimineața New York Times. Drona americană era într-o misiune de supraveghere a Crimeei și era monitorizată de americani din Germania. Incidentul, urmărit în direct prin imaginile transmise chiar de dronă, i-a uluit pe militarii americani.

Animație realizată de postul american CBS. Foto: Captură video
Animație realizată de postul american CBS. Foto: Captură video

Sursele publicației americane spun că drona supraveghea Crimeea de la o înălțime de aproximativ 7,6 kilometri. Era un dispozitiv dotat cu camere sofisticate și alți senzori care permit analiștilor militari să „privească în Crimeea” din spațiul internațional.

Ar fi fost interceptată. Două avioane rusești s-au ridicat în aer, iar unul ar fi trecut intenționat prin fața dispozitivului american și a-stropit cu combustibil pentru a-i optura camerele video Cel de-al doilea avion a avariat elicea dronei Reaper.

„Hărțuirea” dronei, urmărită în direct de americani

Momentul atacului asupra dronei a fost observat de echipa de americani care ghida dispozitivul dintr-o bază militară americană de la Ramstein, din Germania.

Animație realizată de postul american CBS. Foto: Captură video
Animație realizată de postul american CBS. Foto: Captură video

Acest episod, precizează sursa New York Times, i-a șocat pe militarii americani.

”Hărțuirea” dispozitivul și avarierea elicei i-au determinat pe americani să distrugă drona, prăbușind-o în Marea Neagră.

Potrivit NYT, oficialii americani de rang înalt sunt îngrijorați de mai multe luni de zile că un incident deasupra Mării Negre ar putea duce la o confruntare directă între Rusia și SUA.

Momentul atacului dronei de către avioanele rusești a fost creat într-o simulare de Televiziunea americană CBS, având la bază descrierile oferite de oficialii de la Pentagon.

Oficialii americani de la Pentagon au descris manevrele rușilor drept „neprofesionale și nesăbuite”. Potrivit aceleiași surse, unul avionul rus care a avariat elicea dronei ar fi fost la rândul lui avariat.

Rusia respinge acuzațiile și susține că avioanele de luptă rusești nu au lovit drona americană Reaper și că aceasta s-a prăbușit singură.

Dronele MQ-9 Reaper sunt staţionate în ţara noastră la Baza aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net