VIDEO Imagini ireale cu o piscină care atârnă pe o stâncă după o alunecare de teren masivă

Ploile abundente care au lovit regiuni vaste din California au provocat alunecări de teren și pagube uriașe. Imaginea surprinsă de jurnaliștii CBS cu o piscină care atârnă pe marginea unei stânci a devenit virală. Este vorba de un cartier de vile situat la înălțime deasupra mării și unde alunecarea de teren masivă a făcut ca locuințele să fie la milimetru de a se prăbuși.

Alunecare de teren întrun cartier de vile din California. Foto: Captură video/Twitter
Alunecare de teren întrun cartier de vile din California. Foto: Captură video/Twitter

O parte dintr-o piscină dintr-o curte a rămas atârnată de o stâncă, după ce ploile abundente au provocat o alunecare de teren neașteptat de mare. 

Pământul de sub marginea piscinei s-a prăbușit pur și simplu. Și mai multe case din San Clemente, Orange County, au rămas fără terenul de sub ele și se pot prăbuși oricând în mare.

În urma alunecărilor de teren o bucată mare din curtea casei din San Clemente s-a prăbușit - lăsând marginea piscinei să atârne pur si simplu deasupra stâncii, mai scrie Reuters.

Un tweet al lui Michele Gile, un jurnalist CBS LA care relatează din Orange County, a arătat distrugerea provocată la acea casă din San Clemente.

Pământul de sub marginea piscinei părea să fi fost luat de apă.

Oamenii au fost evacuați la timp

"Sezonul acesta am avut o cantitate extraordinară de ploaie și nu cred că am terminat încă. Pământul este saturat", a declarat Thanh Nguyen, un căpitan de pompieri din Orange County, pentru BBC.

„Îngrijorarea pe care o avem în acest moment este că există încă mai mult pământ care se înclină în timp ce vorbim”, a mai spus el.

Din fericire, autoritățile au intuit pericolul în care se află aceste familii și le-au evacuat cu câteva zile înainte să aibă loc alunecarea de teren, scrie și Reuters.

California experimentează al unsprezecelea râu atmosferic din acest sezon de furtunii. Un râu atmosferic - cunoscut și sub numele de râu pe cer - este un flux de umiditate care trece prin atmosferă, conform The Guardian.

Râurile atmosferice din California sunt formate din vapori de apă caldă care se ridică din Oceanul Pacific și pot transporta de 15 ori volumul râului Mississippi.

Ploaia abundentă care a venit de la aceste râuri atmosferice a forțat evacuări și a cauzat întreruperi de curent și drumuri închise, potrivit Reuters. În toată California, 169.000 de oameni au rămas fără electricitate miercuri după-amiază, a raportat CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net