VIDEO Noi violențe în Paris! Protestele vestelor galbene continuă și în 2019

image
Protestele violente din Franța continuă și în prima lună a noului an Foto AFP

Se pare că spiritele nu s-au calmat nici în noul an în Franța! În Paris violențele au luat din nou amploare, în prima lună a lui 2019, după ce protestatarii, denumiți „vestele galbene”, au ieșit din nou în stradă pentru a-și scanda nemulțumirile. Manifestanții nu s-au rezumat doar la a striga lozinci însă și au spart vitrinele mai multor magazine de pe renumitul bulevard Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine.

Dacă protestele vestelor galbene au pornit inițial de la scumpirea carburanților, se pare că în prezent manifestanții sunt ghidați de mult mai multe nemulțumiri în ceea ce privește guvernul francez. Spiritele nu s-au calmat nici după ce președintele țării, Emmanuel Macron, a ținut un discurs adresat națiunii, în care îndemna la pace și le făcea promisiuni cetățenilor, pentru a aboli conflictele care devin, se pare, din ce în ce mai violente.

image
Protestatarii au ieșit din nou pe străzile pariziene

Protestele violente din Franța continuă și în noul an

Manifestanții nu s-au lăsat totuși înduioșați de apelul la calm al șefului statului francez și, încă din luna noiembrie a anului 2018, ies în continuare în stradă să protesteze, acțiune care de regulă degenerează și tranformă străzile pariziene în adevărate „câmpuri de luptă”. 

Sâmbătă, 12 ianuarie, au loc din nou violențe în Paris. Furioşi, manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de pe Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine, conform Digi 24

image
Foto AFP

Se confirmă astfel scenariul despre care autorităţile vorbeau încă de zilele trecute, și anume că se aşteaptă la violenţe, anunțând de asemenea că nu vor avea deloc toleranţă faţă de protestatari. Mai multe vehicule blindate şi 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi pe străzi pentru a le putea face față manifestanților violenți.

image
Forțele de ordine s-au mobilizat pentru a le face față manifestanților violenți

Este al nouălea weekend de proteste împotriva politicilor administraţiei Macron. Luna trecută, protestele au lăsat în urma lor mii de răniţi şi pagube materiale de peste 1 miliard şi jumătate de euro, potrivit aceleiași surse. Deși guvernul a renunţat între timp la taxa pe carburanţi care a declanșat inițial protestele, manifestanții și-au extins între timp aria de nemulțumiri și vizează în prezent politicile executivului şi ale preşedintelui francez.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
cub anamaria prodan animat gif
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
visarion alexa
Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
Vladimir Putin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg