VIDEO Noi violențe în Paris! Protestele vestelor galbene continuă și în 2019


    Protestele violente din Franța continuă și în prima lună a noului an Foto AFP
Protestele violente din Franța continuă și în prima lună a noului an Foto AFP

Se pare că spiritele nu s-au calmat nici în noul an în Franța! În Paris violențele au luat din nou amploare, în prima lună a lui 2019, după ce protestatarii, denumiți „vestele galbene”, au ieșit din nou în stradă pentru a-și scanda nemulțumirile. Manifestanții nu s-au rezumat doar la a striga lozinci însă și au spart vitrinele mai multor magazine de pe renumitul bulevard Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine.

Dacă protestele vestelor galbene au pornit inițial de la scumpirea carburanților, se pare că în prezent manifestanții sunt ghidați de mult mai multe nemulțumiri în ceea ce privește guvernul francez. Spiritele nu s-au calmat nici după ce președintele țării, Emmanuel Macron, a ținut un discurs adresat națiunii, în care îndemna la pace și le făcea promisiuni cetățenilor, pentru a aboli conflictele care devin, se pare, din ce în ce mai violente.

Protestatarii au ieșit din nou pe străzile pariziene
Protestatarii au ieșit din nou pe străzile pariziene

Protestele violente din Franța continuă și în noul an

Manifestanții nu s-au lăsat totuși înduioșați de apelul la calm al șefului statului francez și, încă din luna noiembrie a anului 2018, ies în continuare în stradă să protesteze, acțiune care de regulă degenerează și tranformă străzile pariziene în adevărate „câmpuri de luptă”. 

Sâmbătă, 12 ianuarie, au loc din nou violențe în Paris. Furioşi, manifestanţii au spart vitrinele mai multor magazine de pe Champs Elysee şi au aruncat cu sticle incendiare în forţele de ordine, conform Digi 24


    Foto AFP
Foto AFP

Se confirmă astfel scenariul despre care autorităţile vorbeau încă de zilele trecute, și anume că se aşteaptă la violenţe, anunțând de asemenea că nu vor avea deloc toleranţă faţă de protestatari. Mai multe vehicule blindate şi 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi pe străzi pentru a le putea face față manifestanților violenți.

Forțele de ordine s-au mobilizat pentru a le face față manifestanților violenți
Forțele de ordine s-au mobilizat pentru a le face față manifestanților violenți

Este al nouălea weekend de proteste împotriva politicilor administraţiei Macron. Luna trecută, protestele au lăsat în urma lor mii de răniţi şi pagube materiale de peste 1 miliard şi jumătate de euro, potrivit aceleiași surse. Deși guvernul a renunţat între timp la taxa pe carburanţi care a declanșat inițial protestele, manifestanții și-au extins între timp aria de nemulțumiri și vizează în prezent politicile executivului şi ale preşedintelui francez.

cub lia bugnar theo rose png
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub emma corrin png
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
Kirstie Alley jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg
Importăm petrol din alte țări jpg
FotoJet jpg