VIDEO Nor imens de cenușă, în urma unei erupții vulcanice. Locuitorii insulei Java și-au părăsit locuințele

4 decembrie 2021
article img
Norul uriaș de cenușă rezultat din erupția vulcanului Mt SemeruFoto: Twitter

O erupție vulcanică de amploare i-a panicat pe rezidenții insulei Java, după ce, în urma fenomenului, un nor gigantic de cenușă s-a ridicat deasupra locației. Aceștia au fugit să se adăpostească din calea vulcanului „furios”.

Rezidenții insulei indoneziene Java au fugit, sâmbătă, să se adăpostească din calea norilor uriași de cenușă și gaze, formați în urma erupției vulcanului Mt Semeru. Potrivit martorilor, în urma fenomenului de amploare s-a propagat în aer un nor de materie ce a acoperit două districte, inclusiv lumina provenită de la soare.

Din fericire, momentan nu au fost înregistrate victime, însă rezidenții și-au părăsit speriați locuințele. Procesul de evacuare era, sâmbătă, în desfășurare, precizează BBC. Este pentru a doua oară când vulcanul erupe în decursul acestui an.

Autoritățile care monitorizează fenomenul au avertizat liniile aeriene că norul de cenușă și gaze s-a ridicat până la 15.000 de metri. Cenușa vulcanică afectează motoarele aeronavelor și acestea sunt nevoite, astfel, să ocolească zonele în care sunt semnalate erupții. Un drum și un pod situate pe ruta către orașul Malang au fost afectate în urma erupției vulcanului, de asemenea.

Mt Semeru, care se ridică la 3.676 metri deasupra nivelului mării a erupt anterior în luna ianuarie. Acesta se numără printre cei aproape 130 de vulcani activi din Indonezia.

16.50BPBD Provinsi Jatim dan BPBD Lumajang telah menuju lokasi untuk melakukan assesment dan evakuasi warga di sekitar Gunung Semeru. Silahkan mention jika ada yang dilokasi@PRB_BNPB pic.twitter.com/DYj8qIW23u — jogjaupdate.com (@JogjaUpdate) December 4, 2021

16.50BPBD Provinsi Jatim dan BPBD Lumajang telah menuju lokasi untuk melakukan assesment dan evakuasi warga di sekitar Gunung Semeru. Silahkan mention jika ada yang dilokasi@PRB_BNPB pic.twitter.com/DYj8qIW23u

— jogjaupdate.com (@JogjaUpdate) December 4, 2021

Citește și: Vulcanul din La Palma amenință „înghițirea” cartierului La Laguna, din împrejurimi. Ce spun experții

Citește și: Vulcanul din La Palma amenință „înghițirea” cartierului La Laguna, din împrejurimi. Ce spun experții