Investiţiile publice aberante din Vest care costă sute de milioane de euro şi sfidează criza

Ultima actualizare:

    Efectul de piramidă îi costă mult pe orădeni
Efectul de piramidă îi costă mult pe orădeni

Şefii administraţiilor publice din Vestul ţării nu se zgârcesc deloc cu banii plătitorilor de taxe. Palate de lux de milioane de euro, parcări inutile, fântâni pe muzică de Betthoven, oaze de relaxare mediteraneană la geamul funcţionarilor, sunt doar câteva din investiţiile care sfidează recesiunea economică.

Edilii judeţului Timiş au dat, în secret,Timişoara încă trei milioane de lei firmei conduse de Georgică Cornu. Firma magnatului Cornu, SC Confort SA, nu şi-a îndeplinit atribuţiile impuse prin contract, dar în loc de penalizări a mai primit suplimente. Mai marii judeţului au avut o viziune, care s-a transformat într-un proiect ce se întinde pe 3.637 de metri pătraţi, în buricul târgului. Chiar dacă angajaţii Consiliului Judeţean Timiş (CJ Timiş) au spaţiu berechet, birourile acestora fiind destul de mari şi frumos mobilate, faţă de cele din Primăria Timişoara, de anul acesta confortul va fi dublu.

Măslini în parcarea primăriei de pe Bega

Edilii Timişoarei se pot elibera de stres în parcarea din spatele instituţiei, unde şi-au amenajat rondouri cu măslini.Angajaţii administraţiei locale se pot relaxa printre măslini, magnolia şi yucca, plante care au fost plantate săptămâna aceasta în parcarea primăriei.Angajaţii Primăriei Timişoara vor munci de acum înainte într-o atmosferă mediteraneană, printre măslini, magnolia şi plante yucca. Mai marii instituţiei s-au săturat de florile şi plantele ornamentale care au înfrumuseţat parcarea până acum câteva zile şi au dat 2.500 de lei pentru a-şi reamenaja parcarea privată, unde au acces doar angajaţii primăriei.

Vezi aici cât a costat oaza de relaxare a funcționarilor

Au fost achiziţionaţi zece măslini, câteva plante yucca şi o magnolia copac. Lăcrămioara Condea, consilier la Serviciul de Relaţii Publice, din cadrul Primăriei Timişoara, spune că plantele nu au fost achizionate de la regia primăriei, Horticola. Regia, în această perioadă, chiar este într-un amplu proces de reducere de stocuri.

Banii reşiţenilor au fost îngropaţi la Km7 şi în Centrul Civic

În timp ce Reşiţa este un adevărat pol al sărăciei, edilii au aruncat cu bani în investiţii inutile. Numai la Km 7 şi în Centrul Civic al oraşului au fost îngropate milioane de euro, adevăratele priorităţi ale oamenilor fiind neglijate. Capitala unuia dintre cele mai sărace judeţe din România şi-a permis luxul de a îngropa milioane de euro într-un parc industrial care nu a fost finalizat nici acum, la şase ani de la demararea lucrărilor, şi care nu prezintă interes pentru niciun investitor. Numai nivelarea terenului din zonă a costat două milioane de euro.

Investiţii aberante pe sume gigantice la Arad

Administraţia cheltuie bani publici în proiecte care sfidează nu doar criza, ci şi orice logică. Oamenii trăiesc cu spaima scăderii lefurilor, dar Aradul se poate „lăuda" cu investiţii aberante atât ca şi cost, cât şi ca şi utilitate.O investiţie inutilă este noua parcare de lângă Ştrandul Neptun, pentru care Primăria a pus la bătaie peste un milion de lei. Inutilă, având în vedere că aceasta va fi utilizată doar în sezonul estival. La capitolul inutilitate stă ţi parcarea dintre patinoar şi Clubul Activ, pentru care autorităţile au cheltuit în 2007 un milion de lei. Parcarea a fost semaforizată, deşi de trei ani stă nefolosită pentru că nimeni nu ştie de ea.

Citiți mai multe detalii aici!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net