Îşi ţine averea de 5 miliarde € în frigider

simeon stalpnicul png

Trăieşte ca în paradis în Salvador de Bahia, Brazilia, cu frigiderul burduşit de bancnote. Austriacul Werner Rydl, în vârstă de 55 de ani, are 5 miliarde de euro puşi la rece şi sfidează lumea.

A ars teancuri de bancnote în valoare de 145.000 de euro, cât două apartamente în centrul Bucureştiului, pe o plajă braziliană, provocând mânie în ţara natală, unde nu a plătit impozite în valoare de 116, 3 milioane de euro pentru 186 de firme de import-export.

Miliardarul Werner Rydl e considerat cel mai mare evazionist din Austria şi inamicul numărul 1 al statului. Practic, s-a dovedit oficial că nu a plătit impozite între 1991 şi 1995. Justiţia nu a reuşit să afle valoarea exactă a averii sale, dar el însuşi a recunoscut că ar avea 5 miliarde de euro, neplătind taxe la stat timp de 20 de ani. A ars teancurile de bani pe plajă în semn de protest faţă de sistemul de impozite şi taxe din Austria.

simeon stalpnicul png

Când judecătorii l-au întrebat la proces unde sunt banii de impozite, el le-a spus că „dorm liniştiţi pe fundul Atlanticului". În 1995, miliardarul a fugit din Austria de frica autorităţilor, în America de Sud. S-a însurat cu o braziliancă un an mai târziu, pentru a obţine cetăţenia, căci între Austria şi Brazilia nu există nici un tratat de extrădare din motive fiscale. În 2002, austriecii reuşiseră să obţină în instanţă dreptul de a i se ridica cetăţenia braziliană şi a fost arestat pe aeroportul din capitala, Brasilia, în 2005.

La Viena, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru înşelăciune şi la 3 ani pentru evaziune fiscală. Procurorii au demonstrat că, prin firmele sale fantomă, cu sediul în Austria, vindea în ţări din America de Sud produse false cu preţuri mult mai mari decât le cumpăra. A înşelat un fost partener de afaceri cu 2,6 milioane de euro. Rydl a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru înşelarea unui partener de afaceri cu 2,6 milioane de euro şi la 3 ani pentru evaziune fiscală.

În 2010, a ars teancuri de bani pe plajă, în Brazilia

simeon stalpnicul png

A făcut recurs şi şi-a lăsat avocaţii să continue procesul. El a fost reţinut pe perioada procesului în Austria timp de aproape 6 ani, dar între timp a luptat cât a putut să fie adoptat de un brazilian pentru a obţine din nou cetăţenia braziliană. A renunţat totodată şi la cetăţenia austriacă. În prezent, Rydl duce o viaţă liniştită legănându-se în hamac şi frecventând cele mai scumpe restaurante din Brazilia. Nu face închisoare pentru neplata taxelor în ţara natală, fiindcă are avocaţi care tărăgănează procesele.

«Inventatorul comerţului fără TVA»

Werner Rydl este fiul lui Wilhelm şi al Ernei Rydl, care lucrau într-o mică întreprindere familială ce producea vopseluri şi ambalaje în Pottstown, Austria. A absolvit şcoala elementară în Vösendorf, din apropiere de Viena, şi şcoala secundară din Maria Enzersdorf. Apoi a studiat la Institutul de cercetare pentru industria chimică Rosensteingasse din Viena.

Rydl a creat o reţea internaţională de societăţi de import-export în anii 1990. În 1995 s-a instalat într-un sat de pescari pe coasta braziliană, în apropiere de Recife. Presa austriacă i-a dat mai multe denumiri în acest timp: „Robin Hood fiscal", „inamicul public numărul 1", „inventatorul comerţului fără TVA".

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
Burleanu, Sportpictures jpg
image
image
image
image
image
image
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg