Klaus Iohannis, prima reacţie după marşul de solidaritate din capitala Franţei

iohannis jpeg
Klaus Iohannis FOTO: Arhiva personală

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, după sosirea de la Paris, unde a participat la Marşul Solidarităţii, închinat memoriei celor care şi-au pierdut viaţa în recentele atentate, că acest marş nu a fost doar al solidarităţii francezilor, ci al solidarităţii internaţionale. Şeful statului a luat pare la manifestarea de amploare de pe străzile capitalei Franţei, unde s-au strâns peste un milion de oameni.

Peste un milion de persoane - 1,5 milioane potrivit organizatorilor -, scandând "Charlie! Charlie!", au participat duminică la un miting de o amploare extraordinară la Paris, devenit pentru o zi "capitala mondială" împotriva terorismului, prin prezenţa liderilor străini care au defilat ţinându-se de braţ, relatează AFP.

"Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel”, a precizat Klaus Iohannis, citat de Mediafax, într-o declaraţie de presă scurtă, susţinută la Aeroportul Henri Coandă, după sosirea de la Paris.

image
Klaus Iohannis a participat la marşul solidarităţii de la Paris

Şeful statului a ţinut să precizeze că la acest marş nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici.

"Au fost reprezentate statele arabe, au fost prezenţi înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului", a adăugat el.

Klaus Iohannis a mai declarat că a avut ocazia să discute cu lideri politici şi din Europa şi din lume. "Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii", a precizat Iohannis.

Marşul istoric a fost organizat în memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise săptămâna aceasta în Franţa. Un miting extraordinar atât prin dimensiunea sa planetară, cât şi prin prezenţa liderilor străini care au defilat pe străzile pariziene: Francois Hollande, înconjurat de preşedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, şi de cancelarul german Angela Merkel, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la câţiva metri de premierul israelian Benjamin Netanyahu, premierul britanic David Cameron, cel italian Matteo Renzi sau regele Iordaniei.

cub radu mirica animat gif
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
woman 4214744 1920 jpg
visarion alexa
vladimir putin Sursă: Profimedia
prodan (2) jpg
Politia Hunedoara  Foto Daniel Guță jpg
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 01 octombrie acoperamantul maicii domnului icoana de mihai coman jpeg
calendar ortodox 2022 octombrie sf dimitrie cel nou png
vladimir putin Sursă: Profimedia
Noile monede cu portretul Regelui Charles al III-lea (foto: Facebook / The Royal Mint)
visarion alexa
bucatar