Loredana Groza, dată în judecată de Gabi Luncă pentru furt!


    Loredana Groza.
Loredana Groza.

Loredana Groza şi-a făcut un obicei în ultimii ani din a interpreta diverse piese luate din folclor sau din repertoriul unor celebri cântăreţi de muzică lăutărească. Solista a călcat însă pe bec! Ea a fost dată în judecată, zilele acestea, de Gabi Luncă. Aceasta o acuză pe Lori că i-a preluat o piesă din repertoriu, fără să-i ceară voie!

Un scandal de proporţii a izbucnit, zilele acestea, în muzica autohtonă. După o perioadă în care a stat departe de lumina reflectoarelor, celebra solistă de muzică lăutărească Gabi Luncă, 74 de ani, a rupt tăcerea şi s-a decis să-i dea în judecată pe toţi cei care, de-a lungul ultimilor 20 de ani - perioadă în care ea nu a mai cântat - i-au preluat mai multe piese din repertoriu, fără să-i ceară acordul.

Rebeca Onoriu: «Mai sunt şi alţi artişti acuzaţi!»

simeon stalpnicul png

În capul listei se află, potrivit rtv.net, un nume greu din muzica românească, Loredana Groza! Solista, în vârstă de 42 de ani, va trebui să se prezinte în instanţă la 12 decembrie, ea fiind acuzată de avocaţii cântăreţei de muzică lăutărească de faptul că nu a plătit drepturi de autor pentru  melodia „Într-o zi la poarta mea", care este înregistrată pe albumul „Agurida", scos de Lori în 1994.

Solista de muzică lăutărească, Gabi Luncă, vrea bani de la Loredana, pentru drepturile de autor

simeon stalpnicul png

Pentru că a decis să iasă din viaţa publică încă din anul 1992, de când nu a mai cântat pe vreo scenă, decât muzică religioasă, Gabi Luncă şi-a pus avocaţii să se ocupe de cazurile mai multor artişti care au uitat să-i ceară acordul când i-au interpretat piesele. „Mama nu vrea sume mari de bani. Nu o intersează acest aspect. Ea nu vrea să le ia pâinea de la gură, nici Loredanei, nici altora.

În zilele următoare, şi alţi artişti vor avea procese. Era fumos din partea acestor solişti să-i dea doar un telefon ca să o roage să-i lase să-i cânte piesele şi totul se rezolva. Zilnic, mama primeşte telefoane de la diverşi cântăreţi din toată ţara, care-i cer acest lucru. Unii însă au uitat să o facă!", a declarat Rebeca Onoriu, fiica celebrei soliste, pentru Click!

La rândul ei, Loredana s-a apărat, precizând că melodia în cauză a fost cântată într-adevăr pentru prima dată de Gabi Luncă, însă a aflat de la Asociaţia pentru Drepturile de Autor că piesa nu are un autor înregistrat şi că face parte din folclorul sârbesc.

Gabriela Luncă s-a născut în 1938 în comuna Vărbilău, din judeţul Prahova. A început să cânte de la 13 ani alături de tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploieşti. La 18 ani primeşte o invitaţie din partea lui Ionel Budişteanu să vină la Bucureşti. Astfel, îşi face debutul la radio, apoi urmeză colaborarea cu Electrecord.

simeon stalpnicul png

La 26 de ani s-a căsătorit cu Ion Onoriu, un acordeonist în vârstă de 27 ani. Ion Onoriu avea doi copii dintr-o căsnicie anterioară. Gabi Luncă şi Ion Onoriu au împreună patru copii: Emanuel, Estera, Sara, Rebeca.

Din 1992, cei doi soţi au hotărât să treacă la cultul penticostal şi să nu mai cânte muzică lăutărească, ci doar religioasă. În 1998, acordeonistul Ion Onoriu a trecut în nefiinţă. În 2009, chiar de Sărbători, solistei i-a apărut un nodul la sânul stâng şi a fost operată de urgenţă la spitalul Fundeni, unde i-a fost extirpat un sân.

Are 18 albume la activ

Loredana Groza s-a născut la Oneşti, judeţul Bacău, pe 10 iunie 1970. Are la activ 18 albume muzicale de succes, precum “Agurida” şi  “Zig Zagga Extravaganza”. Loredana a jucat în mai multe filme şi telenovele. Din iunie 1998, este căsătorită cu regizorul Andrei Boncea şi au împreună o fată, Elena, în vârstă de 14 ani.

George Burcea in Wednesday jpg
cub kamara png
cub ana maria mărgean png
Ada Dumitru  jpeg
cub șerban huidu png
incendiu colentina foto isu  jpg
cub daniel onoriu png
america express vedete concurenti 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta