Marcel Ciolacu cere oficial informații despre George Simion de la statele unde acesta are interdicție de intrare

Marcel Ciolacu va face o cerere oficială care îl privește pe George Simion. Premierul vrea să afle informații de la cele două state unde George Simion are interdicție de intrare, potrivit unor surse citate de G4Media. Liderul AUR are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2018 și din 2021 și în Ucraina, iar Ciolacu va discuta pe această temă cu omologii săi, Dorin Recean și Denîs Șmîhal, potrivit surselor citate.

Ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului pentru dezbaterea bugetului României pe anul 2024, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin

Ce a spus un fost ministru al Apărării de la Chișinău

Premierul Marcel Ciolacu va cere oficial autorităților din Ucraina și Republica Moldova să comunice motivele pentru care liderul partidului extremist George Simion are interdicție de intrare în ambele țări, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Ciolacu

George Simion are interdicție de intrare în Republica Moldova încă din 2018. În 2021, el a forțat intrarea pe teritoriul țării vecine, dar accesul nu i-a fost permis de autoritățile moldovene. Un fost ministru al Apărării de la Chișinău a declarat că Simion ar fi avut întâlniri cu spioni ruși, acuzație negată de șeful partidului extremist AUR.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial anul trecut faptul că liderul partidului extremist AUR, George Simion are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean.

„În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, se arată în răspunsul pentru publicația Podul.ro.

Cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e mai mult decât previzibil că interdicția va fi prelungită, mai scrie Podul.ro

Dezvăluiri, în presa din Ucraina și Republica Moldova

Solicitarea Podul.ro către Serviciul de Securitate al Ucrainei vine ca urmare a dezvăluirilor făcute de ex-ministrul Apărării din Republica Moldova, unionistul Anatol Șalaru, dar și ca urmare a dezvăluirilor jurnaliștilor de la obozrevatel.com (publicație ucraineană de limba rusă) în legătură cu întâlnirile pe care liderul AUR, George Simion, le-ar fi avut cu rezidentul FSB de la Cernăuți.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a declarat în martie 2023 că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciul secret rusesc FSB.

Fostul ministru moldovean a susținut că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”.

De asemenea, el a precizat că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

George Simion l-a făcut „conservă” pe fostul ministru moldovean

„A ieșit o conservă de la Chișinău să spună că Simion s-a văzut cu șeful securității din Rusia la Cernăuți. Minciună. Nu m-am văzut în viața mea cu Tcaciuc de care zice Șelaru, nici cu șeful spionajului rusesc”, a spus Simion.

Pe de altă parte, un general ucrainean din serviciile de spionaj a afirmat în luna aprilie că un ofițer al serviciului secret SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului român George Simion cu serviciile speciale rusești.

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, (generalul) Skipalski a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net