Mihaela Borcea: «La prânz, nu-mi lipseşte ciorba»
De când a aflat că are mercur în sânge şi a trebuit să facă tratamente peste tratamente, stilul alimentar al Mihaelei Borcea s-a schimbat. A devenit mult mai atentă la ce, cum şi când mănâncă. Fosta soţie a lui Cristi Borcea a acceptat, în exclusivitate pentru Click!, să ne dezvăluie câteva dintre secretele dietei pe care o urmează.
Nici înainte să se îmbolnăvească nu poate spune că avea obiceiuri alimentare nesănătoase. Nu mânca grăsimi sau prăjeli în exces, nu devora kilograme de dulciuri, nu bea sucuri acidulate. Dar în ultimii ani a citit foarte mult despre ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi a învăţat cum îşi poate ajuta organismul să funcţioneze cât mai bine.
„Aşa am ajuns să aduc în România o gamă de decocturi 100% naturale (Decottopia) care pot remedia probleme diverse, de la eliminarea stresului, a apei în organism, a kilogramelor în plus, până la creşterea părului sau mărirea dimensiunii bustului", spune Mihaela Borcea.
A mai învăţat să se bazeze pe proprietăţile curative ale plantelor, să se hidrateze corect şi ştie cât de importante sunt cele 3 mese pe zi.
Fructele şi legumele sunt de bază în alimentaţia Mihaelei
"Atunci când le luăm, e bine să facem pauză de la orice alte activităţi. Eu, dimineaţa, prefer cereale integrale cu iaurt sau cu lapte, bineînţeles, degresate. La prânz nu îmi lipseşte niciodată din meniu o ciorbiţă preparată în casă, de pui sau de văcuţă, iar la felul doi, o porţie de legume crude sau la abur cu peşte sau pui la grătar. Limitez, pe cât posibil, consumul de cartofi, paste făinoase, mazăre şi grăsimi. La cină, mănânc salată din legume verzi sau legume gătite la abur", explică ea.
În ceea ce priveşte dietele de slăbit, recunoaşte că, după mulţi ani în care a încercat toate dietele posibile, a găsit-o acum pe cea mai potrivită. Se numeşte Dieta Tisanoreică şi, pentru ea, a devenit un stil de viaţă.
„Nu constă în ceaiuri şi pastile, ci în alimente cu conţinut ridicat de proteine, minerale, vitamine şi fibre. În plus, produsele interzise gen paste, pizza, îngheţată, capuccino, biscuiţi sau brioşe se transformă aici în alimente pe care le poţi consuma liniştit. „Dieta aceasta poate fi ţinută 3, 6, până la 40 de zile, în funcţie de rezultatele pe care vrei să le obţii", mai spune Mihaela.
Ştie să gătească, dar nu prea are timp
„Contrar aparenţelor”, spune Mihaela Borcea, nu e deloc străină de ale bucătăriei. Ştie exact ce are prin dulapuri şi în frigider, ştie să gătească ciorbe, mâncăruri tradiţionale şi delicatese din bucătăria internaţională. „Cei care au avut ocazia să guste din bucatele mele m-au lăudat întotdeauna. Din păcate, nu am timp să gătesc decât foarte rar”.