Milioane de euro scoşi ilegal din România

Ultima actualizare:

    Banii scoşi ilegal din ţară
Banii scoşi ilegal din ţară

O adevărată afacere de spălat bani a fost bine pusă la punct în România de un om de afaceri sirian. Milioane de euro, obţinuţi de cetăţeni turci, sirieni, iranieni sau chinezi, din contrabandă şi evaziune fiscală, au fost scoşi din ţară cu valizele.

După mai bine de doi ani de supraveghere, poliţiştii de la Crimă Organizată au reuşit să pună mâna pe liderul uneia dintre cele mai mari reţele de curierat fiananciar ilegal. Sirianul Yakhni Abdulkader a căpătat mai multă experienţă în spălarea de bani după ce a fost eliberat din arest, în urmă cu patru ani, unde ajunsese pentru aceeaşi faptă.

Cu ajutorul a zeci de case de schimb valutar din Bucureşti şi Ilfov, unde cel puţin unul dintre patroni era arab, membrii grupării schimbau sumele colectate, din lei în valută. Banii erau apoi preluaţi de curierii care îi duceau în Siria sau Turcia, însă, la cererea "clienţilor", îi transferau şi către alte destinaţii.

La ieşirea din România riscul era destul de mare pentru că valuta era scoasă pur şi simplu cu valiza. Chiar soţia sirianului, bucureşteanca Marilena Moise, a fost prinsă, la sfârşitul anului trecut, pe Aeroportul Otopeni, când se pregătea să plece în Turcia cu genţile burduşite cu 111.000 de euro şi 594.000 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net