13 gloanţe pentru o datorie

Ultima actualizare:

    În peretele blocului  s-au înfipt şapte gloanţe (Fotografii: Dorin Constanda)
În peretele blocului s-au înfipt şapte gloanţe (Fotografii: Dorin Constanda)

Vestul Sălbatic se mută pe străzile Capitalei. Asupra unui tânăr de 26 de ani s-au tras, marţi seară, 13 focuri din două arme automate. A fost nevoie de şapte ore pentru ca medicii de la Floreasca să îi scoată bărbatului cele cinci gloanţe din corp.

Pentru bani sau supremaţie, interlopii nu mai folosesc pumnii, bâtele sau răngile şi nici măcar nu mai trag cu pistoale cu bile sau gaze. A venit timpul să „vorbească” mitralierele.

Marţi, ora 18.10, locatarii de pe strada Ion Morţun din Vitan au auzit „păcăniturile”. Majoritatea locatarilor au crezut că a venit vremea petardelor, dar puţinii care au ieşit din casă să vadă ce s-a întâmplat au rămas şocaţi. În parcare, lângă blocul cel nou ridicat în 2007, într-un Mercedes negru zăcea ciuruit de gloanţe un tânăr.

simeon stalpnicul png

Ca într-unul din filmele lui Sergiu Nicolaescu, pereţii imobilului şi parbrizul maşinii erau pline de urme de gloanţe. Cineva a sunat la 112 şi zona s-a umplut de forţe de ordine. Un echipaj SMURD l-a dus pe rănit la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În mod miraculos, acesta a supravieţuit, semn că atacatorii au vrut doar să îl sperie. 

simeon stalpnicul png

„Era conştient şi ţinea mâna la burtă”, au declarat martorii. „Eu am scos capul pe geam şi am văzut o maşină gri sau neagră - nu mi-am dat seama din cauza întunericului - care pleca în viteză”, ne povesteşte Ion Călugăru, unul dintre vecini.

Zona a fost împrejmuită, iar anchetatorii au început măsurătorile. La faţa locului au fost descoperite 13 cartuşe şi cele două arme cu care s-a tras: un pistol mitralieră Kalaşnikov modificat, de calibrul 7,62 mm, şi un pistol automat Makarov, calibrul 9 mm.

Poliţiştii au descoperit că atacul a fost dat de două persoane care s-au apropiat de maşină în momentul în care tânărul s-a urcat şi au tras întâi o rafală la întâmplare şi apoi foc cu foc spre bărbat. Potrivit Realitatea TV, bărbatul ar fi declarat că a scăpat cu viaţă pentru că s-a ghemuit lângă banchetă când a văzut armele. De­spre victimă se ştiu puţine lucruri.

Îl cheamă Răzvan, are 26 de ani şi locuieşte împreună cu Mirela, prietena lui, la apartamentul 16 de la etajul I al blocului în a cărui parcare a fost găsit. „Au şi un copil. E un tânăr liniştit, punea geamuri de termopan”, spune Elena, care locuieşte în acelaşi imobil şi are numai cuvinte de laudă la adresa cuplului şi a copilului lor drăgălaş.

Sunt analizate două ipoteze pentru care Răzvan a căzut victimă acestui atac: prima se referă la datorii neachitate la cămătari, tânărul fiind bănuit a fi un împătimit al jocurilor de noroc,  iar a doua - apartenenţa bărbatului la o grupare interlopă.

La închiderea ediţiei, anchetatorii analizau imaginile de pe camera video amplasată pe stradă.

Au tras cu arme de război

AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 mm, e o armă puternică, fabricată la Cugir, fiind varianta autohtonă a automatului sovietic AKM. Acest tip de armă a fost folosit în războaie. Pe piaţa neagră, preţul ajunge şi la 2.500 $.

Makarov de calibru 9 mm a fost fabricat iniţial în Rusia. E o armă semiautomată şi acum se produce şi în China şi Bulgaria. Se vinde între 450 şi 1.000 de dolari.

Cel mai grav atac armat a fost la coaforul Perla

Noiembrie 2012.  La începutul lunii, o reglare de conturi între două clanuri rivale din Popeşti-Leordeni a pus pe jar poliţiştii. S-au tras peste 50 de focuri, iar un bărbat a ajuns grav rănit la spital, pierzându-şi un rinichi. Se pare că ar fi vorba despre un conflict între clanurile Sportivilor şi Cămătarilor, însă nimeni nu a depus nici o plângere în urma acestui scandal.   

Martie 2012. Pe 5 martie, poliţistului Ghorghe Vlădan (53 de ani), şofer la Policlinica MAI, a intrat în coaforul Perla din Bucureşti, acolo unde lucra soţia sa, şi a descărcat un pistol Glock în persoanele aflate în salon. Şi-a ucis pe loc nevasta şi o colegă de-a ei, iar alţi şase anjagaţi şi clienţi au fost răniţi. Vlădan se află în arest şi este judecat pentru omor calificat şi deosebit de grav.

Ianuarie 2009. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi o alta a fost grav rănită în urma unui atac armat asupra unei case de schimb valutar din Braşov. Atunci, anchetatorii au stabilit că s-au tras mai multe focuri cu două arme de calibrul 5,6 mm şi 7,65 mm. La aproape patru ani de la acest atac, nici un vinovat nu a plătit pentru vieţile pierdute. Anchetatorii nu au soluţionat dosarul.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net