3 reţete cu dovleac pe care să le pregăteşti pentru masa de Halloween
V-am arătat în ziarul de ieri cum se sculptează dovleacul-felinar pentru Halloween, care se sărbătoreşte mâine noapte.
În continuare, vă dăm câteva idei pentru cum să folosiţi miezul, dar şi coaja dovleacului. Aşadar, din miez puteţi face supă-cremă şi plăcintă, iar în coajă puteţi găti sarmale.
Supă-cremă de dovleac
Ingrediente: 600 g pulpă de dovleac, 250 g cartofi, 200 ml smântână, 1 litru apă, 1 ceapă, 1 linguriţă de ghimbir ras, 1/2 linguriţă de scorţişoară, 1/2 linguriţă de chilli.
Preparare: Dovleacul, cartofii şi ceapa tăiate în bucăţi se pun într-o oală, în care se adaugă apa, condimentele şi sarea. Se fierb 10 minute, până se înmoaie. Se amestecă totul, cu ajutorul unui blender, cu jumătate din cantitatea de smântână şi se adaugă sare după gust. Turnaţi în boluri, punând în fiecare şi o linguriţă de smântână.
Sarmale în dovleac
Ingrediente: 1 dovleac, 2 cârnăciori, slăninuţă, costiţă afumată, 1 ardei gras, 1 roşie, dafin, cimbru uscat.
Preparare: Sarmalele date într-un clocot se pun în dovleacul tăiat. Deasupra se aşază: rondele de cârnăciori, slăninuţă, costiţă afumată, ardei gras, roşii, dafin şi cimbru. Lăsaţi măcar două degete până la marginea de sus a dovleacului! Aşezaţi dovleacul într-o tavă şi puneţi 3-4 degete de apă. Se bagă dovleacul în cuptorul încins pentru trei ore.
Plăcintă cu dovleac
Ingrediente: aluatul: 1 cană de apă caldă, 1/2 cană cu ulei, un praf de sare, făină cât cuprinde; umplutura: 1 kg de miez de dovleac, 1 pahar mare de zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, zahăr pudră.
Preparare: Aluatul se împarte în 5 bucăţi. Fiecare se frământă, apoi se întinde câte o foaie subţire. Dovleacul se dă pe răzătoare, se pune într-o cratiţă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat.
Se ţine pe foc până se înmoaie. Se ia de pe foc, se scurge şi se împarte pe fiecare foaie. Se nivelează şi se rulează fiecare. Se unge o tavă cu ulei, se aşază sulurile de plăcintă, se ung şi acestea cu puţin ulei şi se bagă la cuptor, la 175˚C, timp de 30 de minute. După ce se răceşte, se presară deasupra zahăr pudră.
Uite la ce petreceri te poţi duce!
Miercuri, 31 octombrie: Bucureşti. Ora 22.00: Petrecere „de ucis vrăjitoarele", club Barletto (str. Olteţului nr. 30), intrarea 25 de lei; ora 22.30: Muzică live: Emanuel Mirea Band, Club Tribute (Calea Victoriei nr. 118), intrarea 20 de lei.
Joi, 1 noiembrie: Bucureşti. Ora 21.00: Halloween Party, concert live Blackbeers, Mojo Music Club (str. Gabroveni nr. 14), intrarea liberă. Baia Mare. Ora 22.30: Petrecere de Halloween cu DJ Rhay, clubul Athos (Bd. Independenţei nr. 4), intrarea liberă.
Vineri, 2 noiembrie: Timişoara. Ora 20.30: Karaoke Halloween Party în club LifePub (Bd. Republicii nr. 11), intrarea liberă.
Arad. Ora 21.00: Petrecere de Halloween, invitaţi Sessto Sensso, Hotel Parc (str. General Dragalina nr. 25), intrarea 10 lei.
Sâmbătă, 3 noiembrie: Oradea. Ora 23.00: Hillbilly Halloween Party, clubul Blue Monday (str. M. Kogălniceanu nr. 3), invitat special trupa Desperado. Vino îmbrăcat în ţăran şi vei fi premiat!