6 călătorii auto de pomină. Te încumeţi să baţi recordurile acestea?

Ultima actualizare:

Un vehicul este facut ca sa te plimbi cat mai mult cu el. Unele calatorii insa devin adevarate aventuri. Iar calatorii de mai jos au cu siguranta ce povesti sa impartaseasca dupa experientele traite in timpul unor itinerarii deloc obisnuite, parcurse la volan. Iata un top al celor mai neobisnuite calatorii auto efectuate pe tot globul.

1. Ocolul pamantului in 20 de ture

Caderea Zidului Berlinului l-a facut pe est-germanul Gunther Holtorf sa isi vada visul cu ochii. Omul si-a luat nevasta si pe "Otto", Mercedes-ul G-Class, pe post de companioni si a pornit la drum. Ba chiar putem spune ca din anii '90 si pana acum nu prea s-a oprit din mers. A inceput cu o plimbare in Africa, care s-a dovedit a fi o tura completa a "continentului negru" timp de un an si jumatate, si s-a terminat intr-o aventura de 500.000 de kilometri, cam de 20 de ori distanta circumferintei globului terestru. Iar "Otto" i-a dus in Coreeea de Nord, Cuba, Iraq si inapoi in Germania, unde Gunther a pus anul acesta cheile in cui.

2. 25 de tari cu 24 de plinuri

Ceva mai economicosi, sotii John si Helen Taylor s-au urcat la volan in ianuarie 2006 pentru a strabate 25 de tari cu doar 50 de plinuri de motorina. Calatoria a decurs mai bine decat sperau cei doi aventurieri, care planificasera un buget pentru 50 de plinuri, Volkswagen-ul Golf TDI plimbandu-i de-a lungul Europei si altor tari asiatice, tocmai pana in India, cu doar 24 de plinuri de motorina facute in cele 78 de zile de traseu. Consumul mediu inregistrat a fost de 4,4 litri la suta de kilometri, cei doi evitand orele aglomerate in trafic pe tot parcursul calatoriei si folosind doar combustibil de la Shell.

3. O plimbare lunga de 14 ani

Vrei sa devii un nomad auto? Prea tarziu, argentinienii Herman si Candelaria Zapp, plus cei patru copii ai lor, o tin intr-o plimbare inca din 2000 si nu dau semne ca vor sa traga pe dreapta prea curand. Cuplul si-a cumparat un Graham Paige, model 610, din 1928, dinainte de a avea copii si planuiau doar o calatorie pana in Alaska. Excursia din Argentina pana in Alaska s-a transformat insa intr-o aventura care i-a plimbat prin Europa, Asia si Africa, fiecare din cei patru copii fiind nascut in alta tara. Ceea ce este si mai uimitor la familia nomada este faptul ca, dupa sute de mii de kilometri, Graham-ul cu care au pornit la drum din Argentina inca face fata calatoriei intinse de-a lungul a 14 ani.Vezi galerie foto şi celalalte călătorii din top.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net