6 greşeli pe care le faci când eşti la volan

Sticla de apă aşezată în stânga/dreapta şoferuluiCe poate face un biet PET de apă minerală? Poate face multe. Cel mai grav este că poate să alunece din acel minunat locaş şi să se cuibărească sub pedale. De aici…nu mai poţi călca frâna şi nici nu poţi aplica frână de motor, pentru că nenorocita de sticlă blochează toate cele trei pedale. Te apleci să o scoţi repede şi pierzi controlul maşinii.

Covoraşe prost dimensionateAdică universale sau de la alte modele. Nu degeaba constructorii insistă ca acele covoraşe să fie originale. Cele luate din magazin obişnuit, dacă nu sunt fixate şi perfect conturate rişti să alunce sub pedale şi să nu poţi călca ambreiajul până la capătul cursei, să îţi ţină vreo pedală blocată sau să se prindă în mecanismul pedalelor.Obiecte ţinute în braţeExtrem de periculoasă este o umbrelă cu vârf ascuţit, care se transformă în lance sau o geantă diplomat metalică. În caz de accident, acea geantă sau umbrela poate deveni un proiectil care îţi intră direct în stomac. Iarăşi, nu degeaba, constructorii insistă să nu ţii nimic în braţe sau la picioare, când mergi în maşină.

Bei/mănânci la volanTeoretic nu ar trebui să se întâmple nimic. Dar la 80 de km la oră dacă bei şi intră lichidul „pe altă parte” te panichezi şi nu vei reacţiona ca la carte. Nu mai vorbim dacă te îneci cu o gumă de mestecat sau te apucă sughiţul. Dacă ţi-e foame sau sete, este de preferat să te opreşti.

Bricheta uitată vara în maşinăCare la un moment dat poate face „bum” şi masina „scrum”. La fel şi cu sprayuri cu vopsea, diluanţi care nu rezistă la temperaturile din maşină în toiul verii.

Fumatul la volanDacă aveţi acest viciu, este clar că o să spuneţi că nu se poate întâmpla nimic dacă fumezi la volan. Şi, totuşi, o mână este ocupată, astfel că nu poţi efectua aşa cum vrei toate manevrele, îţi pot lăcrima ochii şi să nu mai observi un detaliu important sau, mai grav, se poate întâmpla să cadă jar, să te ardă şi să reacţionezi necontrolat.

shutterstock 1833215881 jpg
mihai voropchievici jpg
cub theo rose anghel damian png
cub ioana ilie nastase png
foto 1   Radu Stefan Banica jpg
cub mircea baniciu png
horoscop jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Volodimir Zelensky FOTO Profimedia
vaccin covid foto Pixabay
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 noiembrie stefan cel nou jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
efecte busuioc 0 jpeg
autostrada jpg
Lui Niculae Bădălău i s au furat bunuri din casă în valoare de 80 000 de euro jpeg
FotoJet (2) jpg