638 de camere supraveghează elevii la Bac

Ultima actualizare:

    Camerele video  vor fi prezente  în sălile de examen
Camerele video vor fi prezente în sălile de examen

Număr record de candidaţi la Bac-ul de anul acesta. 300.000 de absolvenţi, printre care şi cei circa 100.000 de absolvenţi de liceu picaţi anul trecut dau examen.

Le va fi greu să dea probele pentru că noul ministru al educaţiei promite camere de supraveghere în toate cele 638 de centre de examen, îndreptate spre elevi, nu spre pereţi sau ferestre, ca anul trecut.

Ministrul Liviu Pop a precizat, la PRO TV, că săptămâna aceasta vor fi efectuate controale pentru a verifica dacă sălile de examen sunt dotate corespunzător.

simeon stalpnicul png

În ceea ce priveşte subiectele, demnitarul spune că nu au fost schimbate şi vor fi după modelul deja publicat pe pagina oficială a ministerului.

Un prim semnal despre nivelul de pregătire al elevilor din clasa a XII-a va fi sesiunea specială care începe azi şi la care participă doar liceeni care sunt participanţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale.

S-au înscris 928 de candidaţi, iar probele sunt organizate la Bacău. Iată ce alte noutăţi a anunţat ministrul educaţiei, Liviu Pop.

Elevii din clasele pregătitoare, circa 130.000, vor fi primiţi în clase mobilate corespunzător vârstei şi vor avea învăţători sau educatori pregătiţi să predea pentru copii de 6 ani.

Înscrierile pentru clasa întâi şi pregătitoare de la anul se va face după două criterii clare: în şcoala de domiciliu sau lângă locul de muncă al părinţilor.

Primii o sută de studenţi de la Universitatea "Spiru Haret" au câştigat procesele cu Ministerul Educaţiei, care nu le recunoaşte diplomele.

Ca să nu se blocheze activitatea instituţiei din pricina dosarelor în Justiţie, se va lua o decizie politică în legătură cu situaţia de la această universitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net