85 de români au fost repatriați din Arabia Saudită

Ultima actualizare:

    Românii au fost aduși din Arabia Saudită
Românii au fost aduși din Arabia Saudită

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, în cursul nopții trecute 85 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatul Arabiei Saudite, au fost repatriați. Demersurile au fost făcute de MAE, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.De asemenea, autoritățile române au ajutat și câțiva cetățeni străni, aflați în această țară, să ajungă acasă

Cei 85 de români se aflau temporar pe teritoriul Arabiei Saudite și nu s-au mai putut reîntoarce în țară din cauza măsurilor  de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19. De asemenea, demersurile autorităților române au permis și facilitarea repatrierii a trei cetățeni sârbi și a patru cetățeni ungari, care și-au continuat ruta către țările de destinație.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Riad-București.

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net