9 sfaturi să slăbiţi eficient în anotimpul rece

Cine a spus că iarna ne îngrăşăm s-a înşelat amarnic! Nutriţioniştii americani au descoperit că cel mai bun anotimp pentru a scăpa de colăceii de pe burtă este chiar iarna.

Conform unui studiu publicat în „Journal of Medicine”, s-a demonstrat că iarna metabolismul suferă modificări şi începe să ardă mai multe grăsimi decât în timpul anului. Aşa că iarna este cel mai bun sezon de slăbit pentru leneşi. Iată 9 sfaturi magice care vă ajută să vă „împăcaţi” cu cântarul.

  • Savuraţi frigul. Ieşiţi la plimbări în aer liber şi profitaţi de faptul că şocul termic favorizează arderea accelerată a caloriilor şi reduce riscul apariţiei bolilor. Îmbrăcaţi-vă corespunzător!
  • Tremuraţi! Nu este nimic mai neplăcut decât să dârdâi în frig. Dar 15 minute de tremurat ard tot atâtea calorii cât ardeţi în 60 de minute de exerciţii la sala de forţă.
  • Bucuraţi-vă de surprizele de sezon. În ciuda gerului de afară, sărbătorile vin la pachet cu multe bucurii. Asta stimulează secreţia de serotonină, hormon care ajută la arderea grăsimilor.
  • Beţi apă rece. Consumul regulat de lichide are efecte pozitive asupra organismului indiferent de sezon. Şi asta pentru că apa rece are efecte metabolice şi favorizează arderea grăsimilor.  
  • Mergeţi pe zăpadă. Când vă plimbaţi pe zăpadă picioarele trebuie să muncească suplimentar pentru menţinerea echilibrului. Acest efort înseamnă arderea intensă de calorii.
  • Îmbrăcaţi-vă corespunzător. Hainele groase de iarnă vă încetinesc mişcările, vă obligă să faceţi un efort suplimentar şi asta solicită toate grupele musculare.
  • Mâncaţi supe. Festinul hibernal ne umple suplimentar stomacul. Alegeţi supele în locul salatelor sau a murăturilor la masa de prânz şi acceleraţi astfel arderea grăsimilor.
  • Mâncaţi delicatese de sezon. Iarna este sezonul verzei murate, a portocalelor, gutuilor şi merelor. Aveţi grijă să nu le rataţi pentru că acum sunt cel mai gustoase.
  • Faceţi comandă, nu ieşiţi în oraş. Cele mai mari excese calorice din timpul iernii se fac atunci când mergeţi la restaurant. Când mâncaţi acasă, sunteţi mai atenţi.
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
tata teo (3)B jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg
shutterstock 2097257428 jpg