A ┬źasfaltat┬╗ aleile cu dopuri de plastic

image
Pensionarul lipe┼čte dopurile cu un cui ├«ncins

Ce idee! A fost ┼čofer pe ma┼čina de gunoi ┼či n-a suportat niciodat─â murd─âria! Dup─â ce s-a pensionat de la Serviciul de Salubritate, Daniel Ciuc─â, din Craiova, ┼či-a uimit vecinii cu inventivitatea sa. El a acoperit aleile pline cu noroi din fa┼úa blocului cu covora┼če realizate din dopuri de plastic.

S-a ocupat ani la r├ónd de cur─â┼úenia ora┼čului ┼či nu renun┼ú─â la lupta cu murd─âria nici la pensie! ┼×ofer pe ma┼čina de gunoi, craioveanul Daniel Ciuc─â a ├«nceput s─â str├óng─â dopuri ┼či PET-uri de diferite dimensiuni, pentru a pune ├«n practic─â o idee n─âstru┼čnic─â. Dup─â ce ie┼čit la pensie, olteanul s-a apucat de treab─â, l─âs├óndu-i pe vecini ┼či pe trec─âtori cu gura c─âscat─â. El a f─âcut alei din mii de capace, apoi a realizat g─ârdule┼úe din sticle de plastic.┬á

image
ÔÇťVeiozeleÔÇŁ din garduri atrag privirile trec─âtorilor

ÔÇ×E o pasiune mai veche ┼či m-am g├óndit s─â fac ceva utilÔÇť, se confeseaz─â b─ârbatul ├«n v├órst─â de 64 de ani. Daniel Ciuc─â locuie┼čte ├«n cartierul Brazda lui Novac, din Craiova, ┼či a lucrat toat─â via┼úa la Serviciul de Salubritate. ÔÇťIdeea mi-a venit ├«n urm─â cu vreo trei - patru ani, fiindc─â nu-mi pl─âcea s─â v─âd c─â ├«n fa┼úa blocului era mereu noroi. Fiind ┼čofer pe ma┼čina de gunoi, am reu┼čit s─â str├óng multe PET-uri. ├Än plus, m-au ajutat ┼či vecinii, ┼či prietenii.┬áC├ónd am ie┼čit la pensie, m-am apucat imediat de treab─âÔÇŁ, poveste┼čte nea Ciuc─â.

┬źVine lumea ┼či┬áface poze aici┬╗

Omul a reu┼čit s─â adune sute de sticle ┼či c├óteva mii de dopuri. Pentru realizarea aleilor din fa┼úa blocului ├«n care locuie┼čte, a f─âcut ├«ns─â un adev─ârat proiect: a desenat schi┼úe, s-a ocupat de design-ul pentru covora┼čele din dopuri, a efectuat m─âsur─âtori ┼či a cur─â┼úat zona unde a hot─âr├ót s─â execute lucrarea.

image
ÔÇťVeiozeleÔÇŁ din garduri atrag privirile trec─âtorilor

ÔÇťMi-a luat ceva timp, pentru c─â nu am nu ┼čtiu ce ma┼čin─ârii. Dopurile le lipesc ├«ntre ele la aragaz, cu un cui ├«ncinsÔÇŁ, explic─â pensionarul, pentru adevarul.ro, procesul mig─âlos. Mai mult, b─ârbatul s-a g├óndit s─â ├«nfrumuse┼úeze ┼či gr─âdina din fa┼úa blocului cu g─ârdule┼úe din PET-uri. Pentru ca lucrarea s─â fie ┼či mai spectaculoas─â, ├«n interiorul recipientelor din plastic a introdus ┼či becule┼úe.

Cei mai mul┼úi dintre vecini sunt ├«nc├ónta┼úi de lucrarea ampl─â a lui nea Ciuc─â. ÔÇťE foarte frumos, e altceva. A pus ┼či lumini┼úe ├«n g─ârdule┼úele din sticle. Iarna e o feerie. Vine lumea ┼či face poze pe aiciÔÇŁ, povestesc, entuziasma┼úi, locatarii din bloc. Maria P├órvu, care locuie┼čte ├«n zon─â, are cuvinte de laud─â: ÔÇťPare un kitsch, dar merit─â toat─â aprecierea, ├«ntruc├ót a sc─âpat oamenii de noroi. A┼č vrea s─â aib─â cineva o astfel de ini┼úiativ─â ┼či la blocul nostruÔÇŁ.┬á

cub andreea antonescu animat gif
foto front 1 pisica instagram jpg
FotoJet jpg
Anne foto1 GettyImages 140029523 jpg
sursa foto Pexels.com
298928761 839714603683337 6502115801888948110 n jpg
3 florin calinescu a avut coronavirus 2 jpg jpeg
298388446 470646224906806 5861587581580266669 n jpg
image
image
image
image
sursa foto pexels.com
2 3 Popovici text 1 jpeg
foto1 casa chitara copy jpg
calendar ortodox 2021 15 august adormirea maicii domnului png
door 1590024 1920 jpg
foto   turist lovit stanca jpg