A intrat în cursa pentru Cotroceni al zecelea candidat. „Am urcat treaptă cu treaptă”

Ultima actualizare:

Luni a intrat în cursa pentru Cotroceni al zecelea candidat. Partidul Mişcarea Populară şi partidul Forţa Dreptei au anunţat, luni, o alianţă politică pentru alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale din acest an. Cele două partide îl vor susține în cursa pentru Cotroceni pe fostul premier și lider PNL Ludovic Orban.

Un nou candidat pe lista pentru prezidențiale: Ludovic Orban

vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG

Colegiul Național al PMP și Consiliul Național al Forța Dreptei au hotărât, luni, formarea unei alianțe politice liberal-conservatoare între cele două partide și susținerea la alegerile prezidențiale a fostului premier și lider PNL Ludovic Orban.

Astăzi se naşte o adevărată forţă de dreapta, formată din PMP şi Forţa Dreptei, o alianţă politică liberal - conservatoare, care va intra în bătălia de la alegerile prezidenţiale şi alegerile parlamentare", a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Tomac a spus că România trece „printr-un moment de criză de oameni politici capabili să vină cu soluţii la problemele reale prin care trece societatea românească".

„Dreapta are obligaţia să vină cu soluţii pentru că cetăţenii au obosit să asiste la o mare înşelătorie pe care o vinde PNL. Cei care stau în pat cu PSD nu pot fi o soluţie pentru electoratul de dreapta. De aceea am hotărât astăzi să punem bazele acestei alianţe politice, a afirmat Tomac.

Ludovic Orban: „Este o obligație morală”

Ludovic Orban, prezent la eveniment, a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024, susținut de noua alianță.

”Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României. Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie morală pe care o am faţă de cetăţenii români şi un gest de responsabilitate faţă de viitorul României.

Am o carieră politică de peste 30 de ani, în care am urcat, treaptă cu treaptă, pe aproape toate funcţiile de demnitate publică în care am putut să îi servesc pe cetăţeni de la cea de consilier local până la cea de premier, până la cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Sunt un om care am servit interesul public şi care am stat la dispoziţia cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de peste 30 de ani, punând aproape tot timpul în plan secund lucruri care poate pentru alţi oameni au fost mai importante", a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului.

Cei 10 candidați la prezidențiale 

Până la această dată în cursa pentru prezidențialele 2024 sunt înscriși 10 candidați:

Aceștia sunt: Marcel Ciolacu – PSD,

Nicolae Ciucă – PNL

Elena Lasconi – USR

Ludovic Orban – PMP+Forța Dreptei

Mircea Geoană – Independent

George Simion – AUR

Diana Șoșoacă – S.O.S. România

Hunor Kelemen – UDMR

John Ion Banu Muscel – PNRo

Ana Birchall – Independent  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net